Veseli Uskrs s prijateljima
Objavljeno: 10.04.2019.
Društvo Naša Djeca u dane blagdana Uskrsa već dugi niz godina organizira susret sa djecom koja borave na liječenju u Thalassotherapiji, sa djecom našeg grada s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom, s posebnom grupom djece vrtića Radost te djecom Centra Izvor Selce.

Planiramo nekoliko akcija u tijeku mjeseca travnja:
Organiziramo kreativne radionice u našem prostoru, na kojima izrađujemo prigodne blagdanske predmete : aranžmane, pisanice, pletenje maslinovih grančica i drugo, a koje ćemo prodavati u humanitarne svrhe za djecu našega grada koje smo naveli na samom početku.

Organiziramo prodaju izrađenih prigodnih blagdanskih predmeta u humanitarne svrhe dana 11.,12. i 13. travnja 2019. godine na prostoru ispred robne kuće Riviera.

Nama najdražu akciju u ovom mjesecu organiziramo s djecom našega grada u dvorani Zora dana 15.travnja 2019. godine u 10:30 sati pod nazivom VESELI USKRS S PRIJATELJIMA.

U programu sudjeluju djeca Dječjeg vrtića Radost Crikvenica, njih ukupno pedesetak i to skupina TIĆI I SMJEŠKIĆI s odgajateljicama MELITOM, ADELOM, TEOM, ADRIANOM I VANJOM.

Program počinju pjesmama i stihovima kako slijedi,
1.“Da mi je biti“,
2.“Mi gradimo prijateljstva“,
3.“Bila jednom jedna ruka“.
Djeca skupine LOPTICE s odgajateljicama RUŽOM I BRANKOM pjevaju i recitiraju,
1.“Avanture maloga Juju“,
2.“Vježba“,
3.“Fijolica“stih na čakavštini.

Nakon djece Dječjeg vrtić Radost nastupaju djeca osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica s ukupno tridesetak sudionika.
Djeca prvog razreda i učiteljice EVA TOMLJANOVIĆ I ANDREA BARAC, nastupaju
1.      Igrokaz „Proljetno buđenje“,
2.      I pjesme“ Mala ekološka“ i
3.      „Zvončić u proljeće“ .

Glazbena škola Vladimira Nazora predstavit će nam se sa otprilike dvadesetak djece i to pjevanjem u zboru i pojedinačno te gitarom.

Djeca Centara Izvor Selce i odgajateljica RUŽICA predstavit će nam se s recitacijom ŠARENI USKRS.

Dječji odjel Thalassotherapije pridružit će nam se sa otprilike četrdesetak djece koja se liječe u bolnici, a s nekima su zajedno i roditelji u pratnji.
Svi se radujemo druženju kroz akcije ZA OSMIJEH DJETETA U BOLNICI I PRIJATELJ PRIJATELJU.

Cilj nam je s djecom našega grada razveseliti bolesne prijatelje i poželjeti im SRETAN USKRS i brz oporavak.

Ove akcije Društva Naša djeca grada Crikvenice su tradicionalne i s njima nastojimo izvući osmijeh, radost i zadovoljstvo na dječjim licima, a ujedno želimo istaknuti i potaknuti humanizaciju bolničkog liječenja i druženje domicilne djece s djecom koja dolaze iz cijele naše domovine u Bolnicu. Djecu ćemo darivati knjigama, bojicama i slatkišima. Priredit ćemo im iznenađenje s pisanicama u slami i ujedno njegovati tradiciju našega kraja te tradiciju pletenja maslinovih grančica približiti turistima koji iz godine u godinu pokazuju sve veći interes.

Ovim putem vas pozivamo da podržite naše akcije i uveličate našu manifestaciju 15. travnja 2019. godine u dvorani Zora.

Veliki srdačni DND-ovski pozdrav, SVE ZA NAŠU DJECU!

 

Top