Međužupanijsko natjecanje mladih HCK - izvještaj
Objavljeno: 08.04.2019.
Sukladno kalendaru natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, subotu 06.04.2019. godine, održano je u Puli međužupanijsko natjecanje mladih HCK za područje Primorsko-goranske i Istarske županije, na kojem su sudjelovale i 2 ekipe GDCK Crikvenica, pobjednici gradskog natjecanja održanog u ožujku.

Ekipa mladih iz SŠ Dr. Antuna Barca u sastavu Antonela Šamal, Matija Manestar, Antonija Bilen Lukežić, Anita Brozović i Paula Tomičić, pod vodstvom mentora, prof. Milana Martuslovića, osvojila je osmo mjesto u konkurenciji deset ekipa.

Ekipa podmlatka iz OŠ Zvonka Cara u sastavu Anamarija Katušić, Nika Antić, Monica Leogrande, Ines Kolaković, Petra Varelija i Sofija Lekaj, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić, osvojila je deveto mjesto u konkurenciji trinaest ekipa.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

Zahvaljujemo učenicima, mentorima i ravnateljima škola, kao i auto-školi T.A. Crikvenica koja nam već godinama ustupa prostor učionice za pripremu ekipa.

 

Top