Međunarodni šahovski festival 2018.
Objavljeno: 21.08.2018.
Crikvenica je grad koji je poznat po mnogočemu, a ljubitelje šaha će najviše razveseliti upravo činjenica da se od prošle godine Grad Crikvenica počeo brendirati i kao grad šaha.

Uz svoju šahovsku plažu, Šahovski klub, projekt Šah uz školu, a prošlogodišnji sporazum je zasigurno veliki vjetar u leđa održavanju Međunarodnog šahovskog festivala upravo u Crikvenici s glavnom zvijezdom festivala – šahovskim velikanom Garijem Kasparovim.

Ove godine program će se odvijati u dva dijela, a vjerujemo da će sudionika biti mnogo. Prvi dio festivala održat će se u periodu od 26.08.-02.09., dok će se drugi dio održati od 28.09.-07.10. I ove godine očekuje vas bogat program uz mnoštvo turnira, šahovski kamp, simultanke, turnir osnovnoškolaca te Open Crikvenica turnir.

Program Međunarodnog šahovskog festivala 2018. godine započinje simultankom s Garijem Kasparovim koja će se održati u nedjelju, 26. kolovoza u 19:00 sati u Preradovićevoj ulici (u slučaju loše vremenske prognoze, simultanka će se održati na drugoj lokaciji, a o novoj lokaciji možete čitati na web stranici Grada Crikvenice, www.crikvenica.hr).

Veliki Gari Kasparov prošle je godine odigrao simultanku sa 15 igrača u prepunoj Preradovićevoj ulici, a ove godine se također očekuje veliki broj gledatelja i sudionika u svim turnirima festivala.

U Staroj školi bit će održan i Međunarodni šahovski kamp, dok će u hotelu Park biti odigrana simultanka sa engleskim šahovskim velemajstorom Nigelom Shortom. U hostelu Stoimena održat će se Rapid turnir za mlade, Šah uz školu – turnir osnovnoškolaca te Blitz turnir za mlade kojim će ujedno biti i zatvoren prvi dio festivala. Veliki Blitz turnir Crikvenica 2018. održat će se predzadnjeg dana prvog dijela festivala u hotelu Park.

S obzirom na veoma dobru posjećenost i prihvaćenost šahovskog festivala među svim generacijama, vjerujemo da svi ljubitelji šaha s nestrpljenjem očekuju ovogodišnji šahovski festival.

Veselimo se što upravo Crikvenica postaje odredište najvećih šahista!

 

Top