Međunarodni šahovski festival za mlade “Adriatic 2017.“
Objavljeno: 21.08.2017.
U Crikvenici se od 22. do 27. kolovoza održava šahovski festival u sklopu koga će se održati sedam događaja: http://kcfadriatic.com/hr/adriatic-2017/

Festival organizira Fond Garry Kasparov Adriatik uz aktivnu potporu Grada Crikvenice.

Festival počinje kampom u sklopu koga je i radionica za početnike, namijenjena učenicima s područja Crikvenice i okolice. Radionica je dio projekta Šah uz školu kojeg podupire MZO, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Temelji se na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima u razvoju za mlade koje razvija ova najpopularnija društvena igra u svijetu.

Zainteresirani mogu doći u hotel Katarina 22. kolovoza u 18:00 sati kada radionica počinje, a poželjno je prijaviti se na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radionicu vode Vlado Karagić i Andrea Starčević, šahisti i pedagozi. Vlado Karagić je naš najpoznatiji instruktor i svakako jedan od vodećih autoriteta u tom području.

Radionica završava 25. prije podne, a sve detalje možete naći na stranici: http://kcfadriatic.com/hr/kamp-2017/

Sam kamp je namijenjen svim zainteresiranima te je međunarodnog karaktera. Organizator je pozvao sve kadetske prvake Hrvatske da prisustvuju kampu i osigurao im besplatan boravak i poduku. Kamp vode velemajstor Ognjen Cvitan i međunarodni majstor Goran Mufić. Ognjen Cvitan je profesionalni trener Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije i ponajbolji je naš trener.

U sklopu festivala se igraju tri turnira po ubrzanom tempu, 25. i 26. kolovoza su turniri za mlade u hotelu Katarina, a 27. kolovoza u hotelu Kaštel bit će najveći brzopotezni turnir održan ove godine u Hrvatskoj za sve uzraste. Nastup su već potvrdili velemajstori Cvitan, Jovanić i Slovenac Mohr.

Poseban, centralni događaj je simultanka Garry Kasparova 26. kolovoza u 18:30 sati, na otvorenom, u novouređenoj Preradovićevoj ulici, s izravnim internetskim prijenosom partija. To je vrhunac festivala, poruka koju šalju domaćin i organizatori, jer ništa ne može tako popularizirati šah kao energija najvećeg šahiste svih vremena.

Sedmi događaj je potpisivanje dogovora, deklaracije o daljnjoj suradnji Fonda Garry Kasparov Adriatik i Grada Crikvenice. Do potpisivanja će doći na tiskovnoj konferenciji Garry Kasparova i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine, 26. kolovoza u prostorijama Gradskog muzeja.

Ovu suradnju ne bi bilo moguće ni ostvariti bez šahovske stručnosti gradonačelnika Damira Rukavine, koji ima međunarodno šahovsko zvanje majstora FIDE. Od mladih dana je u šahu i jedan je od boljih šahista Primorsko-goranske županije.

U nastavku se nalazi i sam raspored događanja:

Međunarodni kamp ICS 2017
22. – 25. 08.
Hotel Katarina
 
Blitz turnir za mlade
(do 10, 12 i 16 godina) – 5′ + 3”
25. 08.
Hotel Katarina
 
Rapid turnir za mlade
(do 10, 12 i 16 godina) – 10′ + 5”
26. 08.
Hotel Katarina
 
Simultanka – Garry Kasparov
26. 08. u 18:00h
Ulica Petra Preradovića
 
URS Blitz turnir “Crikvenica”
Za sve uzraste – 5′
27. 08.
Hotel Kaštel

 

Top