Poziv za prijavu trogodišnjih programa udruga u području socijalne skrbi
Objavljeno: 21.03.2017.
Raspisan Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje 2017. do 2020. godine


Pozivaju se udruge koje se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću, udruge osoba s invaliditetom i udruge koje djeluju u korist osoba s invaliditetom, da se prijave na natječaj za financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udruge sukladno ovom Pozivu mogu prijaviti programe u sljedećim prioritetima i područjima:

• Prioritet 1. Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika
• Prioritet 2. Podrška procesima transformacije institucija i deinstitucionalizacije u zajednici
• Područje: II. Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom (za udruge osoba s invaliditetom i udruge koje djeluju u korist osoba s invaliditetom)
• Područje: I. Socijalna i humanitarna djelatnost (za udruge koje se bave socijalno humanitarnom djelatnošću)

Za financiranje trogodišnjih programa u 2017. godini osigurano je 32.000.000,00 kuna. Minimalni iznos financijskih sredstava koji će se dodijeliti po pojedinom programu za jednu godinu provedbe je 150.000,00 kuna, a maksimalni iznos je 400.000,00 kuna. Rok za podnošenje prijava je 18. travnja 2017. godine., a prijavitelji imaju pravo na ovaj Poziv prijaviti samo 1 program koji se mora provoditi na području Republike Hrvatske. Više informacija o samom natječaju može se pronaći na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr ili web stranici Ministarstva: www.mdomsp.hr.

Obzirom na novi način prijave pozivamo prijavitelje da detaljno prouče Upute za prijavitelje (točka 3. Kako se prijaviti). Naime, od ove godine, prijave na ovaj natječaj vrše se u sustavu www.financijskepodrske.hr ali je potrebno putem pošte dostaviti ispisan, potpisan i ovjeren dokument o verifikaciji postavljene dokumentacije u sustav. Potvrda o postavljenoj dokumentaciji (verifikacija) dostavlja se na putem pošte na adresu regionalne zaklade koja pokriva područje na kojem se provodi većina programskih aktivnosti. U slučaju provedbe programa na području cijele Republike Hrvatske dokument za verifikaciju se dostavlja regionalnoj zakladi koja pokriva područje u kojem je sjedište prijavitelja.

Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno do 31. ožujka 2017. godine.


Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

 

Top