Međunarodna CIHT konferencija 2016. počinje za tri dana u Crikvenici
Objavljeno: 15.11.2016.

Još svega nekoliko dana i počinje konferencija koja će uspješno povezati zdravlje, turizam i posao. Hotel "Omorika" u Crikvenici će 17. i 18. studenoga 2016. na jednome mjestu okupiti brojne stručnjake, uzvanike i sudionike konferencije CIHT (Crikvenica International Health Tourism) 2016., tematski posvećene zdravstvenom turizmu.

Konferencija doprinosi primjeni aktualnih teorijskih znanja, spoznaja i trendova u praksi te naglašava strateški značaj i važnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj koja, prije svega zahvaljujući vrlo povoljnim klimatskim uvjetima i očuvanim prirodnim ljekovitim činiteljima i brojnim uglednim zdravstvenim institucijama, njeguje dugogodišnju lječilišnu tradiciju.  Prvi se put održala 2013. godine u crikveničkoj Thalassotherapiji povodom obilježavanja 125 godina organiziranog turizma u Crikvenici, jedna od prvih destinacija koje su počele razvijati zdravstveni turizam. Na svome je četverogodišnjemu putu konferencija narasla u svakome pogledu. Prije svega, uz organizatora, Turističku zajednicu Grada Crikvenice te suorganizatora, Thalassotherapiju Crikvenica, kao suorganizator se uključio i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. Od 2015. je konferencija postala međunarodna i u sklopu nje se počela organizirati i poslovna radionica, koja je u 2016. dobila i zaseban dan održavanja – 18. studenoga te će i ove godine doprinijeti realizaciji novih poslovnih uspjeha.

Svoja će vrijedna znanja i iskustva sa sudionicima 4. CIHT konferencije 17. studenoga podijeliti priznati stručnjaci iz Hrvatske, Velike Britanije, SAD-a, Indije, Njemačke, Poljske i Slovenije. Njihova će edukativna i zanimljiva izlaganja zasigurno učvrstiti tezu da kvalitetna suradnja i koordinacija zdravstva, turizma i gospodarstva, udruživanje i umrežavanje te zajednički angažman svih koji, izravno ili neizravno, utječu na kreiranje ponude zdravstvenog turizma, predstavljaju zajednički smjer prema uspjehu.

Još uvijek traju prijave za CIHT 2016., i to isključivo putem nove internetske stranice: http://ciht.com.hr/registration-form/, na kojoj se redovito mogu pratiti i sve novosti.

  • Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
  • Suorganizatori: Thalassotherapia Crikvenica i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.
  • Pokrovitelji: Predsjednica Republike Hrvatske, gđa Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Turistička zajednica Kvarnera.
  • Sponzori: zlatni – Hrvatska turistička zajednica i Jadran d.d. Crikvenica, srebrni – Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera i Učilište Ambitio te brončani - Mylan EPD i GCR - Global Clinic Rating.
  • Medijski pokrovitelji: Novi list i Nativa Media j.d.o.o. (4 Seasons Croatia, Naturala.hr).
Top