Prijem upriličen u čast Siniše Budisavljevića i Maura Lukšića
Objavljeno: 08.11.2016.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina upriličio je prijem za majstore sportskog ribolova Sinišu Budisavljevića i Maura Lukšića, uspješne crikveničke ribare. Siniša Budisavljevć član je ŠRD-a Tunera iz Jadranova, a Mauro Lukšić PŠRD-a Arbun iz Crikvenice.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Tivtu obojica crikveničkih ribara postigli su zapažene rezultate. Prijemu je nazočio i Josip Čapo tajnik PŠRD Arbun.

Gradonačelnik Rukavina uručio je uspješnim sportskim ribolovcima prigodne poklone, a ribolovci su podijelili svoje dojmove sa Svjetskog prvenstva, ali se osvrnuli i na ostale uspjehe.

Imena Siniše Budisavljevića i U-21 reprezentativca Maura Lukšića u samom su vrhu svjetske rang liste. Tome su pridonijela kontinuirana visoka dostignuća na najvišoj razini. Prvo mjesto na svijetu u konkurenciji U-21 i drugo mjesto seniora u Tivtu izvrstan je rezultat.

Istaknuto je kako je na najnovijoj svjetskoj juniorskoj rang listi Mauro Lukšić zauzeo treće mjesto u rivolovu iz brodice, dok je u rivolovu sa kraja – najbolji na svijetu. Iako i Siniša i Mauro više vole ribolov iz barke.

Gradonačelnik Rukavine je istaknuo kako sportski ribolov u Crikvenici ima dugogodišnju tradiciju. Desetljećima se na proglašenjima najboljih sportaša Grada Crikvenice, kao po pravilu nađe netko od uspješnih ribara ili ribarica na najvišem postolju. Mirjana Pobor, Tea Radil, Mauro i Dijana Lukšić, Siniša Budisavljević najistaknutiji su pojedinci iz široke baze koja proizlazi iz PŠRD Arbuna, ŠRK Oslić, SRD Tunera i ŠRD Lovrate.

Top