Grad Crikvenica po prvi puta u sklopu Programa Grad Crikvenica Zdravi grad organizira Alzheimer Café u Kavani hotela International u Crikvenici dana 20. listopada 2016. g. u 17,00 sati predavači su mr. sc. Vjera Matković Ferreri, dr.med. i Vladimir Sabljić, dr. med.

Na Alzheimer Café su pozvani svi koji žele pridonijeti stvaranju boljeg, solidarnijeg i društveno odgovornijeg odnosa prema oboljelima i njihovim obiteljima.

Alzheimer Café organiziraju s ciljem destigmatizacije bolesti, pružanja potpore oboljelima i njihovim njegovateljima te širenjem znanja o Alzheimerovoj bolesti i problemima koje bolest nosi. S obzirom na to da je gubitak mentalnih i psihičkih sposobnosti progresivan, dijagnosticiranje u ranijim stadijima bolesti nužno je ne samo iz medicinskih razloga, već i radi rješavanja pravnih i brojnih drugih pitanja vezanih uz bolesnika u stadiju u kojemu je sposoban donositi odluke vezane uz sebe i svoju obitelj. Rješenje problema nalazi se u sustavnoj senzibilizaciji javnosti, u destigmatiziranju bolesnika, boljoj edukaciji o prepoznavanju prvih simptoma bolesti i prilagodbi svakodnevnoga života obitelji i oboljeloga.

Kako bi se usporilo napredovanje bolesti, oboljeli mora biti integriran u društvo te raditi na održavanju preostalih sposobnosti koje ima.

Top