Regional 2016 - najava Gabor Lesko u Crikvenici i Novom
Objavljeno: 12.08.2016.

Glazbeni festival „Regional 2016“  se nastavlja sa gostovanjem talijanskog gitarističkog virtuoza i pjevača Gabora Leska www.gaborlesko.com i to sa koncertima u Crikvenici  (atrij hotela „Kaštel“) 16.kolovoza, a u Novom Vinodolskom (Srićina kuća)  22. kolovoza. 

Lesko je do sada objavio 5 albuma, a njegovo ovogodišnje gostovanje se odvija u sklopu njegove ljetne europske turneje koja osim Hrvatske obuhvaća i Slovačku, Švicarsku, Italiju i Nizozemsku.  Na programu su Leskove autorske skladbe kao i poznati standardi.

Festival završava početkom rujna i to nastupima, u Rabu 6.rujna i u Loparu 7.rujna, novoformiranog trija Zdenka Kovačiček, a u kojem uz Zdenku još nastupaju Jurica Hotko (klavir) i Lovro Šicel (gitara).

„ Regional 2016“ se realizira u suradnji sa Centrima za kulturu Novog Vinodolskog i Lopara, Pučkim otvorenim učilištem Rab i Old School's Pubom iz Opatije, a sve uz potporu Ministarstva kulture, Primorsko- goranske županije i hotelske tvrtke „Jadran d.d.“ iz Crikvenice. Početak svih koncerata je u 21h.

Top