Boćanje - prvenstvo Hrvatske za juniore (U-15)
Objavljeno: 15.07.2016.

Solidni nastupi mladih boćara

Protekli vikend u boćarskom domu na Podvežici održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete (U-15), na kojemu su nastupili boćari Sv. Jakova, Gornjeg Kraja i Selca.

Dosta treme utjecalo je na bolji konačni ishod, jer su u kvalifikacijskim nastupima dečki imali mnogo bolje domete, nego u završnici kada se igralo za odličja.

U disciplini brzinsko izbijanje - štatefa, Lovro Šipek i Kristijan Knežević osvojili su četvrto mjesto (26/51), dok je par Gabriel Ivančić i Matija Valenčić (BK Selce) bio konačno jedanaesti (9/47).

U brzinskom izbijanju Lovro Šipek je osvojio treće mjesto i brončanu medalju sa rezultatom 18/25, iako je u 2. seriji, još u kvalifikacijama imao najbolji rezultat od svih natjecatelja (23/25).

I u preciznom izbijanju visoko se je plasirao Lovro Šipek (SV.Jakov), koji je bio peti, Gabriel Ivančić 15, a Kristijan Knežević 16 (obojica BK Selce).

U disciplini parovi klasično skroman plasman Gabriela Ivančića i Ivana Antića (BK Selce) na deveto, a Lovre Šipeka i Kristijana Kneževića na deseto mjesto.

U bližanju i izbijanju u krug odličan rezultat ostvario je mladi Luka Peričić (Gronji Kraj), koji je viceprvak Hrvatske, dok je Lovro Šiđek konačno jedanaesti.

Pojedinačno klasično donijelo je Luki Peričiću osmo mjesto, dok je Lovro Šipek u ukupnom poretku jedanaesti.

Top