Rukomet - Gdje će od jeseni igrati Crikvenica, Mornar, Selce i Murvica?
Objavljeno: 07.07.2016.

Promjene u sustavu natjecanja od sezone 2016/17

Velika muška rukometna obitelj od jeseni će se značajno preustrojiti u sastavu i  sustavu natjecanja. Nakon smanjenja Premier lige značajno će se  promijeniti sastav u ligama. Novo društvo donijet će i podosta povećano zanimanje, koje se temelji na upoznavanjem sa novim klubovima, a donosi i neke direktne susjedske oglede. Intencija je da se i troškovi natjecanja (putovanja) smanje, što baš i neće biti slučaj u 1 ligi jug, u kojoj će se Crikvenica i Kozala, uz Mladi rudar i Buzet vrlo često upućivati na daleka putovanja prema jugu zemlje.

Novi sastav 1. lige-jug obuhvaćati će klubove: Buzet, Mladi rudar, Kozalu, Crikvenicu, Karlovac, Biograd, Dubrovnik, Hrvatski dragovoljac, Metković 1963, Solin, Split i Zadar.

U nižoj, Drugoj HRL-zapad natjecati će se Arena, Dubovac, Selce, Mornar, Pećine, Rovinj, Senj, Trsat, Veruda i Gospić.

Dok će za momčadi iz 1. lige-jug iz naše regije (Crikvenica, Kozala) udaljenosti do novih destinacija biti duže za oko 5oo kilometara, u Drugoj HRL-zapad, gdje su otpala gostovanja u Zagreb, kojih je bilo šest, klubovi će na putu provesti oko 1.200 kilometara manje. Kvaliteta će sigurno  biti manja, ali će se vratiti draž susjedskih ogleda. Drugim  riječima radi se o nešto pojačanoj dosadašnjoj Trećoj ligi-zapad.

Ispod ove lige igrati će se Treća liga, u kojoj će nastupati preostali klubovi iz prošlogodišnje Treće lige-zapad i Četvrte lige koja se ukida.

U ženskoj Drugoj HRL-zapad neće biti promjena u natjecateljskom smislu i u sastavima liga. Umjesto Liburnije iz Opatije, koja je ispala iz ove lige iz naše regije u ligu ulazi Omišalj.

Sve sastave lige potvrditi će Skuptšina HRS, koja će se održati 5. srpnja.

Rukometaši kreću prema nekim drugim sportskim organizacijama koje su granicu klubova u Hrvatskoj postavili u Karlovcu. Na taj način od jeseni kreću kuglaši, košarkaši će izmjene izvršiti od sezone 2017/18,  a prema širokoj raspravi u bazi i nogometaši teže istom  cilju.

Top