9. tjedna psihologije u Hrvatskoj –  15. do 21. veljače 2016. g.
Objavljeno: 17.02.2016.

Psiholozi koji obavljaju psihološku djelatnosti u Crikvenici i Novom Vinodolskom obilježavaju «Tjedan psihologije u Hrvatskoj» i to deveti, a u crikveničko-vinodolskom kraju šestu godinu za redom. Manifestacija se ove godine održava od 15. do 21. veljače. Tjedan psihologije u Hrvatskoj uvijek se održava u tjednu u kojem pada 20. veljače, dan kada je 1953. godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.

Krovni organizatori «9. tjedna psihologije u Hrvatskoj» su Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora. Cilj manifestacije je prikazati različite mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Ovom nizu događanja se pridružuju psiholozi diljem Hrvatske provodeći široki spektar aktivnosti (predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i sl.) u nastojanju da građanima približe što se sve radi u okviru psihološke djelatnosti te tako doprinose popularizaciji psihologije i njezinom približavanju javnosti.

O TJEDNU PSIHOLOGIJE U CRIKVENICI

Lokalni psiholozi svake godine od 2011. g. na ovamo osmišljavaju program koji se već tradicionalno sastoji od samostalnih i zajedničkih aktivnosti. Njima žele doprinijeti omogućiti sugrađanima što to rade psiholozi i kako im mogu biti na usluzi. Tjedan psihologije ove godine u Crikvenici psiholozi će obilježiti kroz nekoliko događanja, a koja su navedena u priloženom programu.

Lanjske godine kao zajednička aktivnost je organiziran zajednički informativni štand koji je postavljen na crikveničkoj tržnici, na platou ispred robne kuće.  Obzirom da je prošlogodišnje iskustvo bilo vrlo pozitivno i poticajno, odlučili smo ponoviti ovakav štand ali u proširenom izdanju i to kao priliku za najširi i najneposredniji oblik komunikacije sa zainteresiranom javnošću. Ove godine će nam se pridružiti još kolega iz Rijeke i to iz još dva savjetovališta čije su usluge već početkom 2015., odnosno od ove godine dostupne građanima Crikvenice. Radi se o savjetovalištu Udruge za zaštitu obitelji - Rijeka, U. Z. O. R., koja se bavi specifičnim problemom obiteljskog nasilja i tretmana problemnog ponašanja mladih, te o savjetovalištu Udruge Potencijal koja provodi grupne programe samorazvoja posebice namijenjene mladima. Kao i lani, još dvije udruge iz Rijeke će na štandu predstaviti svoj rad - Udruga za pomoć ovisnicima «Vida» Rijeka i SOS TELEFON – GRAD RIJEKA. Među informativnim materijalima naći će se i oni savjetovališta Dječjeg doma "Tić" o Školi za razvedene roditelje čiji novi ciklus uskoro započinje u Rijeci. 

Na pitanja o tome koje su usluge i kako lokalnom stanovništvu dostupne od strane "domaćih snaga" na štandu će odgovarati psiholozi iz Centra za osnaživanje djece i odraslih - ELAN savjetovanje iz Dramlja, a također će biti dostupni i materijali Udruge Sretniji grad.

Osim od navedenih organizacija, psiholozi u Crikvenici i Novom Vinodolskom djeluju još i u crikveničkom dječjem vrtiću i novljanskoj osnovnoj školi, u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor, Centru za socijalnu skrb Crikvenica te u Termama Selce. Njihovi kontakti kao i kratko pojašnjenje psiholoških usluga koje su građanima dostupne inače su dostupni na Web-adresaru psihologa crikveničko-vinodolskog kraja koji su prethodnih godina postavljeni i na službenom portalu Grada Crikvenice (www.crikvenica.hr) te na stranicama ELAN savjetovanja (www.elan-savjetovanje.hr).

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u obilježavanju 9. tjedna psihologije u Hrvatskoj i posjete naše aktivnosti ili se pitanjima i komentarima slobodno obrate nekom od psihologa u svom neposrednom okruženju.

U organizaciji i izvedbi ove manifestacije sudjeluju

  • Centar za osnaživanje djece i odraslih – ELAN savjetovanje iz Dramlja
  • Udruga Sretniji grad iz Crikvenice
  • osnovne škole iz Crikvenice i Novog Vinodolskog
  • Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor
  • Dječji dom Braća Mažuranići Novi Vinodolski
  • riječka savjetovališta čije su usluge dostupne na području Crikvenice – Udruga za pomoć ovisnicima «Vida» Rijeka i SOS TELEFON – GRAD RIJEKA, UZOR, Potencijal.

Lokalni program obilježavanja Tjedna psihologije pod pokroviteljstvom je Grada Crikvenice.

Top