Ovogodišnji Advent u Crikvenici donosi više od 60 različitih događanja
Objavljeno: 27.11.2015.

Jučer je u prostorijama Gradske uprave u Crikvenici održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Crikvenici. Zamjenica Gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić, istakula kako je dobra prihvaćenost i posjećenost prošlogodšnjeg Adventa u Crikvenici, rezultirala znatno opsežnijim i zanimljivijim program ovogodišnjeg Adventa.

Program ovogodišnjeg Adventa će osim niza glazbenih, zabavnih, kulinarskih aktivnosti dovesti u Crikvenicu i zvučna imena naše glazbene scene kao što su: Silente, Belfast food, Gustafi i Crvena jabuka.

Gotovo svaki Adventski vikend bit će upotpunjen glazbenim nastupima. Osim koncerata i glazbenih nastupa, posebna pažnja posvećena je programu namijenjenom najmlađima. Tako će mališane u Adventskom parku posjetiti sv. Nikola koji će donijeti ukupno 1100 poklone djeci s područja Grad Crikvenice. Djeca će se moći provozati brodom po crikveničkom akvatoriju, također će moći uživati u besplatnoj vožnji vlakićem, ludo će se zabaviti uz klaune, okušati u ulozi vatrogasaca, poslušati zanimljive božićne priče i legende te sudjelovati na veseloj olimpijadi i zanimljivoj igri padobrana. U igri Lov na poklon djeca će također moći osvojiti poklone, njih ukupno 250.

Posebno će nas razveseliti koncert Raspjevani Božić na kojem će se moći poslušati i pogledati nastupe kudova, zbora i udruga u kulturi Grada Crikvenice. Važno je naglasiti kako udruge sudjeluju u mnogobrojnim događanjima u okviru Adventa, ali i inače se vrlo rado odazivaju i nastupaju za svoje sugrađane.

Ovogodišnj Advent donosi i mnoštvo sajmova. Od onih tradicionalnih proizvoda našega kraja do sajmova i degustacija vina, ali i sajam domaćih božićnih kolača gdje će posjetitelji u predblagdanskoj strci moći kupiti paketić božićnih kolača, upravo onakvih kakve su pripremale naše bake i majke.

Po prvi puta organizirana je Palačinka'da! manifestacija u kojoj će naši posjetitelji moći uživati u velikom broju različitih palačinki koje će se neposredno pripremati pred publikom.

Advent u Crikvenici počinje ove subote, 28. studenog, kada ćemo upaliti svu Božićnu iluminacija u Adventskom parku, a za dobru zabavu pobrinut će se grupa Trend i Silente.

Za samo finale Adventa, točnije 30. prosinca organizirana je jedinstvenu i do sada neviđena manifestacija pod nazivom Doček stare godine. Staru godinu Crikvenica će dočekati uz poznate zvukove benda Crvena jabuka i ponoćni vatromet.

Za svo vrijeme trajanja Adventa posjetitelji će moći i mirisima i okusima doživjeti blagdansko ozračje uz kuhano vino, čajeve i kobasice u Adventskom parku.

Također se nadamo da će iz bogate ponude Božićnih ukrasa i suvenira, svatko pronaći ponešto za sebe i ponijeti dio Advenstkog duha sa sobom.

Za ovako opsežan i sadržajno raznolik program osim Grad Crikvenice kao organizatora, zaslužni su i svi suorganizatori i izvođači bez kojih bi ovakvu manifestaciju bilo nemoguće organizirati. U organizaciju ovogodišnjeg Adventa uključeni su: OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, Dječji vrtić Radost, SŠ dr. Antuna Barca, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Centar Izvor Selce, Muzej Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Crikvenica,Centar za kulturu Dr. Ivan Kostrenčić, LAG Vinodol, Duštvo naša djeca, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Udruženje obrtnika - sekcija ribara Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Katedra Čakavskog sabora Kotor, KUD Vatroslav Lisinski, KUD Neven, KUD Jelena - ženska klapa Sveta Jelena, KUD Martin Matetić, Big Band Swingery, Limena glazba Selce, Gradski zbor, PŠRD Arbun, ŠRD Oslić, ŠRD Tunera, ŠRD Lovrata, Učenička zadruga Zvončica OŠ Zvonka Cara, Felix d.o.o, Tamburaški sastav Mistral UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I MASLINARA "Sveta Lucija", Jadran d.d., Županijska lučka uprava.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Adventa uz Grad Crikvenicu su: Erste&Steiermärkische Bank d.d., Eko-Murvica d.o.o., Felix, obrt za prijevoz i trgovinu Crikvenica, Plodine d.d., Podravka d.d., Euroherc osiguranje d.d.

Top