Dobrodošli u Pikabit - digitalnu zavičajnu zbirku Gradske knjižnice Crikvenica!
Objavljeno: 11.11.2015.

Danas Gradska knjižnica Crikvenica svim svojim korisnicima, građanima grada Crikvenice i  prijateljima knjižnice otvara vrata "Pikabita" - digitalne zavičajne zbirke Gradske knjižnice Crikvenica.

Gradska Knjižnica Crikvenica započela je s projektom digitalizacije u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka i u okviru LoCloud Projecta osnovala vlastitu digitalnu zbirku "Pikabit" u kojoj se nalaze digitalizirane stare razglednice Crikvenice i Selca iz zavičajne zbirke Središnjeg odjela Crikvenica.
LoColud je mreža najboljih praksi koju sufinancira Europska komisija pod programom CIP ICT-PSP. Cilj projekta LoCloud je pridodati Europeani više od četiri milijuna digitaliziranih izvora iz europskih kulturnih institucija. 
Europeana je platofrma za slobodno pretraživanje koja sadrži vise od dva milijuna digitaliziranih knjiga, fotografija, mapa, snimaka, arhivskih dokumenata, slika i filmova, a neki od najvećih europskih muzeja, uključujući pariški Louvre i Britanski muzej, doprinijeli su njenom stvaranju, kao i jos oko tisuću muzeja, knjižnica i arhiva širom Europe, a od danas im se pridružila i Gradska knjižnica Crikvenica!

Sve objavljene objekte u Pikabitu možete vidjeti na:

Otvorite vrata našega Pikabita i uđite u digitalnu zavičajnu zbirku Gradske knjižnice Crikvenica!

Top