Likovna kolonija "Crikvenički koloriti" (19. - 20. rujna 2015.)
Objavljeno: 18.09.2015.

Pred nama je šarolik i mirisan vikend u Crikvenici. Osim prekrasnog cvijeća i biljaka koje će, u sklopu „Festivala cvijeća“, ukrasiti crikvenički trg, očekuje nas još jedno zanimljivo događanje.

Mirisi prirode će se sjajno stopiti s umjetnošću, jer će se 19. i 20. rujna 2015. u centru Crikvenice održavati i Likovna kolonija „Crikvenički koloriti“. Dvadesetak će umjetnika iz Hrvatske uživati u ugodnom ambijentu uz more, a posjetitelji će moći pratiti kako nastaju kreativni, originalni i zanimljivi likovni radovi.

Voditelj radionice je Miroslav Cimer, a oba će se dana slikati od 10 do 16 sati. Umjetnike će inspirirati primorski motivi, posebice crikveničke rivijere, a tehniku slikanja odabiru prema vlastitoj želji.

Svoje će nam jedinstvene doživljaje crikveničke rivijere slikom dočarati: Nino Bijelac, Miroslav Cimer, Toni Franović, Zoran Ivić, Marija Jambrešić, Dubravka Kanjski, Libuša Kirac, Suzana Kljuš, Miroslava Kos, Maja Lončarić, Mladen Lugomer, Ivan Maretić, Marijan Mavrić, Slavica Orešković, Ambroz Oroši, Milan Stunja, Dragan Šalić, Edina Šalić, Jadranka Štajduhar i Ljubica Zuccon.

Umjetnost, priroda i sjajno društvo najbolja su pozivnica za opušteni vikend u Crikvenici. Pogledajte kako će ljepota Rivijere Crikvenice inspirirati maštovite sudionike „Crikveničkih kolorita“ i uživajte u pogledu na rivijeru iz njihove perspektive!

Organizator likovne kolonije „Crikvenički koloriti“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o., Muzej Grada Crikvenice, „Crv“ d.o.o., Trattoria „Bodulka“ i Konoba „Trabakul“.

Top