Gradonačelnik Grada Crikvenice prisustvovao je u četvrtak svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi učenicima osnovnih i srednjih škola s poteškoćama u razvoju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Kroz projekt „Znanje za sve“, prijavljen na natječaj Ministarstva, Gradu Crikvenici pripalo je 217.173,60 kuna od potrebnih 241.304,00 kuna za edukaciju i rad pomoćnika u nastavi u OŠ Vladimira Nazora i OŠ Zvonka Cara. Dakle, gotovo 90% potrebnog novca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je kako je Grad Crikvenica do sada financirao rad triju pomoćnika u nastavi te za tu svrhu u proračunu osiguravao iznos od 120.000,00 kuna. S obzirom na to da se ove godine pokazala potreba za angažmanom pet pomoćnika u crikveničkim osnovnim školama, odobreni novac će svakako biti od velike važnosti za svu našu djecu kojoj je pomoć i podrška pomoćnika neophodna u izvršavanju svakodnevnih školskih obveza.

Osim novca potrebnog za podmirivanje troškova plaća pomoćnika u nastavi, kroz projekt su dobivena i sredstva za certificiranu edukaciju pomoćnika u nastavi što će uvelike poboljšati kvalitetu rada, kao i olakšati pristup te poboljšati odnos pomoćnika i djece

"Djeca su naše najveće blago i uvijek im nastojimo osigurati sve što im je potrebno za normalno odrastanje i školovanje, a ovim novcem moći ćemo svim učenicima s poteškoćama u razvoju pružiti pomoć i podršku koju i zaslužuju", nadodao je gradonačelnik Rukavina.

Top