LEO I MARINO U LOVU NA SVJETSKI REKORD
Objavljeno: 27.08.2015.

U Jadranovu će ovoga petka, 28. kolovoza 2015. vladati posebno veselo raspoloženje sa sportskim predznakom. Ovo predivno malo primorsko mjesto priprema veliki spektakl, i to boćarski. Boćarski klub „Sveti Jakov“ Jadranovo organizira vrijedno, zanimljivo i atraktivno sportsko događanje pod nazivom „Leo i Marino u lovu na svjetski rekord“. Mjesto održavanja je boćalište u Jadranovu, a početak uzbudljivog sportskog spektakla u 19:30 h.

O čemu je točno riječ i tko su potencijalni svjetski rekorderi?

Mladi i uspješni hrvatski boćarski reprezentativci Leo Brnić i Marino Milićević, svjetski juniorski prvaci i rekorderi do 23 godine, pokušat će oboriti svjetski rekord u štafetnom izbijanju u trajanju od jednog sata.

Aktualni svjetski rekord drže slovenski boćari Aleš Borčnik i Anže Petrič, koji su 19. prosinca 2010. u Ljubljani za jedan sat pogodili ukupno 586 boća od 643 izbačaja.

Očekuje se da će se na boćalištu u Jadranovu okupiti brojni poklonici boćanja iz čitave Hrvatske i inozemstva, kako bi svjedočili događanju čije su glavne zvijezde veliki boćarski talenti. Naravno, vjeruje se da će Leo i Marino uspjeti u svome naumu da postanu novi svjetski rekorderi u štafetnom izbijanju, najatraktivnijoj boćarskoj disciplini.

Pokušaj obaranja svjetskog rekorda održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskoga boćarskog saveza, Boćarskoga kluba „Zrinjevac“ i Turističke zajednice Grada Crikvenice te medijskim pokroviteljstvom Hrvatskoga radija - Radija Rijeke.

Veliki boćarski spektakl će biti najavljen i na konferenciji za medije, koja će se održati u četvrtak, 27. kolovoza 2015. s početkom u 11 sati u Boćarskome domu „Podvežica“ (Franje Matkovića 1) u Rijeci.

Posjetite Jadranovo u petak, 28. kolovoza, navijajte za Lea i Marina i uživajte u jedinstvenom sportskom događanju!

Top