Cijenjeni sugrađani,

ovim putem Vas obavještavamo da će se u periodu od 01.08.2015.- 20.09.2015. godine na području Grada Crikvenice vršiti anketiranje stanovnika za potrebe projekta e-Županija.

Projekt e-Županija usmjeren je ka razvoju elektroničke komunikacijske mreže širokog pojasa te omogućavanju pristupa različitim e-usluga građanima i institucijama Primorsko-goranske županije. Projekt predstavlja izgradnju infrastrukture koja omogućava povezivanje na internet velikom brzinom prijenosa podataka (tvz. širokopojasni pristup internetu), i to na rijetko naseljenim područjima na kojima ne postoji ekonomski interes operatora za izgradnju širokopojasnih mreža. Projekt e-Županija je naš strateški projekt koji je pokrenut kao trajan proces od kojega očekujemo pružanje potpore gradovima i općinama pri prijavi na natječaj za koncesionara (privatnog partnera koji osigurava cca 30% financijskih sredstava projekta) te financijska sredstva strukturnih fondova Europske unije gdje se osigurava preostalih 70% nepovratnih financijskih sredstava za projekt svake jedinice lokalne samouprave koja sudjeluje u projektu.

Naš projekt će Vam omogućiti lakši i bezbolni prelazak s jednog na drugog operatora, birajući po Vašim kriterijima kvalitetnijeg i isplativijeg. Danas je to znatno otežan proces. Iz gore navedenih razloga, nužna je provedba anketiranja stanovnika u svrhu dobivanja uvida u stvarno stanje postojeće telekomunikacijske usluge. Imajući u vidu česte ponude raznih teleoperatera koji dolaze nuditi svoje usluge „na vrata“, te time narušavaju vašu privatnost, molimo za razumijevanje, te se nadamo Vašem gostoprimstvu pri dolasku spomenutih anketara. Sama anketa sastoji se od 11 pitanja na koja je ponuđeno više raznih odgovora, te anketiranje ne bi trebalo trajati više od 10-ak minuta.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo, te se nadamo da ćete sudjelovati u ovome projektu koji nam svima donosi bolju i kvalitetniju budućnost.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Crikvenice

Damir Rukavina, dipl. ing., v.r.

Top