Grad Crikvenica potiče razvoja poduzetništava na svom području
Objavljeno: 27.07.2015.

Zamjenici gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić i Veselko Mutavgjić primili su u petak 24. srpnja o.g. jedanaest poduzetnika s područja Grada Crikvenice te im svečano uručili ugovore o dodjeli nepovratnih subvencija.

"Javnim pozivom za dodjelu nepovratnih subvencija Grad Crikvenica je nastojao omogućiti jačanje konkurentnosti poduzetnika sa svog područja, omogućiti im ostvarivanje dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja, potaknuti razvoj ženskog poduzetništva te očuvati deficitarna zanimanja", istaknula je zamjenica Crnić.

Zaprimljeno je ukupno 14 prijava, a uvjete za ostvarivanje prava na dodjelu nepovratnih subvencija ispunilo je 11 poduzetnika. U tu svrhu utrošeno je gotovo 93.000, 00 kuna.

Najveći broj prijava pristigao je za Mjeru razvoja ženskog poduzetništva i Mjeru subvencioniranja nabave i ugradnje opreme i strojeva, ali nisu izostale prijave i za ostale mjere kao što su primjerice subvencioniranje implementacije industrijskog i grafičkog dizajna te sufinanciranje projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Napominjemo kako proračunska sredstva namijenjena u za ovu svrhu još uvijek nisu u potpunosti iscrpljena pa pozivamo sve zainteresirane poduzetnike s područja Grada Crikvenice da podnesu svoje prijave.

Posebno bismo voljeli zaprimiti prijave za subvencioniranje troškova projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije kao i subvencioniranje pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika.

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija otvoren je do iskorištavanja sredstava koja su osigurana u Proračunu Grada Crikvenice za 2015. godinu, a najkasnije do 30. studenog o.g.

Top