Održana svečana dodjela nagrada najboljim i najperspektivnijim sportašima u 2014. godini
Objavljeno: 10.04.2015.

U OŠ Zvonka Cara u Crikvenici, jučer je održana svečana dodjela nagrada najboljim i najperspektivnijim sportašima u 2014. godini. Nagrađenim sportašima nagrade su uručili gradonačelnik Damir Rukavina, zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić, zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić te predsjdnik Gradskog vijeća Lovorko Gržac. Gradonačelnik Rukavina se obratio prisutnima te uputio čestitku svima sportašima, istaknuvši da će ih njihova marljivost, želja i trud za uspjehom zasigurno dovesti do uspjeha i ciljeva koje su si zacrtali.

Za najboljeg sportaša proglašen je Karlo Šaban, a najboljom sportašicom, već treći put za redom, proglašena je Tea Radil. Tei je ovo ujedno i 5. nagrada za najbolju sportašicu Grada Crikvenice.

Naš najbolji sportaš Karlo, boćar je Boćarskog kluba ˝Sv. Jakov˝ Jadranovo. Rođen je 2000. godine. Najbolji je boćar Hrvatske u kadetskoj konkurenciji te ima status darovitog sportaša 6. kategorije HOO i član je kadetske reprezentacije Hrvatske, a osvojio je čitav niz medalja na prvenstvu Hrvatske – zlatnu u brzinskom izbijanju, srebrnu u disciplini pojedinačno klasično i brončanu u klasičnom izbijanju. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je na prestižnom turniru u Monaku i osvojio 2. mjesto u parovima i 4. mjesto u štafetnom izbijanju, u konkurenciji boćara iz 16 zemalja svijeta. 

Tea Radil je članica PŠRD ˝Arbun˝ Crikvenica, državna je reprezentativka i drugu godinu uzastopce pojedinačna prvakinja Hrvatske. Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj s četvrtim mjestom bila je najbolje plasirana hrvatska reprezentativka i time značajno pridonijela hrvatskoj zlatnoj medalji u ekipnoj konkureciji.

Najboljom muškom ekipom proglašeni su RK Mornar-seniori, a njihov trener Ivica Žirović proglašen je najboljim trenerom.

Najbolja ženska ekipa su seniorke ˝Arbuna˝ Dijana Lukšić i Tea Radil, koje su se istaknule izvanrednim nastupima tijekom sezone i 3. mjestom na prvenstvu Hrvatske. 

Posebno priznanje među najboljim ekipama dodjeljeno je djevojkama ŽRK Murvica- seniorska skipa.

U juniorskoj kategoriji najbolja sportašica je Martina Pauković, plivačica CPK Crikvenica, a najbolji sportaš Patrik Car, jedriličar JD ˝Val˝, dok je najbolja muška juniorska ekipa PŠRD ˝Arbun˝, zahvaljujući juniorima Mauru Lukšiću i Kristijanu Selaku.

U kadetskom uzrastu najbolja je jedriličarka Lara Manestar, iz JD ˝Val˝ Crikvenica, a najbolji sportaš je Leon Kuljiš iz istoga kluba.

Najbolja ženska ekipa iz kadetske kategorije je ŽRK ˝Murvica˝, a najbolja mješovita kadetska ekipa su jedriličari ˝Vala˝ u klasi ˝optimist˝.

Najbolja sportašica pionirske kategorije je Bianca Maria Ornik, plivačica CPK Crikvenica, rođena 2005. godine, a najbolji sportaš u istoj kategoriji je Lovro Šipek, boćar BK ˝Sv. Jakov˝, rođen 2004. godine. 

Najbolja ekipa pionirske kategorije je ŽRK Murvica, djevojčice godišta 2002./2003.

Nagrade i priznanja primili su i sportaši i sportašice školskog sporta, a najbolje ekipne sportaše dao je ŠSD Kaštel OŠ Vladimira Nazora Crikvenica. Najbolja ženska ekipa su nogometašice, učenice OŠ Vladimir Nazor, najbolja muška ekipa su atletičari iz iste škole, najbolja sportašica u toj kategoriji je Marta Vukelić, a najbolji sportaš Josip Šćurić. Najbolja srednjoškolska ekipa je muška ekipa malog nogometa SŠ Dr. Antuna Barca Crikvenica.

Posebna priznanja za sportska dostignuća dodjeljeni su Ivici Pilašu, Rudolfu Gačiću, Stjepanu Pišti Lončarić te obitelji Halasz.

Kako bismo Vam dočarali jedan drugačiji pogled i doživljaj sporta, u prilogu objavljujemo predivnu sportsku priču obitelji Halasz.

Top