NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO STJEPANU LONČARIĆU - PIŠTI
Objavljeno: 19.02.2015.

Gospodin Stjepan Lončarić - Pišta dobitnik je nagrade za životno djelo, priznanja koje mu je dodjelila Primorsko-goranska županija za dugogodišnji uspješni rad u sportu. Uz gospođu Aleksandru Pejčić i gospodina Darka Čargonju, nagrada mu je dodijeljena proteklog tjedna prilikom proglašenja najboljih sportaša Primorsko-goranske županije u 2014. godini.

Stjepan Lončarić istaknuti je rukometaš i organizator zaslužan za organizaciju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, Mediteranskih igara u Splitu i europskih prvenstava u košarci. Objavio je i nekoliko knjiga, te je napisao preko 10.000 članaka o sportu u sklopu dnevnih novina.

Grad Crikvenica je gospodinu Lončariću, 2014. godine prilikom Proglašenja sportaša godine uručio Posebno priznanje za dugogodišnji vrlo uspješan rad u RK Crikvenica predložio ga je za nagradu.Iako je sportski opus gospodina Lončarića zaista bogat, ne sadrži aktivnost u samo jednom klubu. Dosada je dobivao nagrade za najboljeg trenera (1986.), najboljeg djelatnika (1989.), a 2008. je bio dobitnik godišnje nagrade Grada Crikvenice. U brojnim sportskim klubovima bio je osnivač, trener, sportski djelatnik, sportski sudac, sportski novinar, organizator press centara, a u 2013.godini osnivač je sportskog portal  www.kvarnersport.com. koji u vrlo kratko vrijeme postaje vrlo posjećena ažurna sportska stranica.

Djelatnost i uspjesi ovog istinski sportskog zaljubljenika mogli bi se čitati satima….Na tome mu iskreno čestitamo i želimo još puno uspjeha.

Top