USKORO POČINJE ADVENT U CRIKVENICI
Objavljeno: 25.11.2014.

Bliži se mnogima od nas omiljeno razdoblje u godini. Vrijeme opuštanja i druženja s najdražima, dani ispunjeni toplim predblagdanskim ozračjem, smijehom i ukusnim zalogajima. Ove će se godine na crikveničkoj rivijeri odvijati prava adventska čarolija.

Bogati program u sklopu manifestacije "Advent u Crikvenici 2014." trajat će od 29. studenoga pa sve do 30. prosinca 2014. Park u centru Crikvenice će zasjati posebnim sjajem i postati najdraže mjesto velikih i malih posjetitelja željnih zabave, ugodnog društva i posebnog doživljaja božićnoga duha. Bit će tu za svakoga ponešto, od prigodnog sajma autohtonih proizvoda, na kojemu će se moći kupiti originalni pokloni i kušati domaći proizvodi, zatim kreativnih radionica, pričaonica i predstava za djecu, blagdanskih gastro poslastica, sajma vina, lova na poklone sv. Nikole pa do puno pjesme i plesa i veselog vlakića Djeda Božićnjaka.

Adventska će čarolija započeti u subotu, 29. studenoga, kada će se u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji u Crikvenici izrađivati božićne čestitke s motivom mačke, a poslijepodne će Adventski park osvijetliti božićna iluminacija i naši će najmlađi moći poslušati dječje priče iz davnine. Slatki mirisi tradicionalnih frita očekuju nas na Fritoboju već sljedećega dana, a pripremat će ih marljivi članovi udruga i klubova s područja Rivijere Crikvenica. Upoznat ćemo i crikveničku legendu o sv. Barbari, ukletoj djevojci - zmiji i Vilinoj stijeni, a djeca će imati i jedinstvenu priliku da ovjekovječe svoj nezaboravan trenutak s Djedom Božićnjakom i šapnu mu sve svoje želje. Sve do samoga Badnjaka, 24. prosinca, svakoga će tjedna naš topli domaćin biti Adventski park, gdje ćemo se zajedno veseliti, plesati i pjevati uz neizostavno kuhano vino ili čaj te kušati ukusne kobasice i božićne delicije. No, naravno da to nije sve. Poseban doživljaj pružit će originalan Doček Stare godine 30. prosinca, nešto uistinu nesvakidašnje i drugačije. Program ovoga zanimljivoga dočeka započet će u 17 sati u crikveničkome Adventskome parku, uz veselu glazbu "Belfast fooda" te zajedničko paljenje i puštanje letećih lampiona s Vele palade. Bit će to prizor za pamćenje, tisuće lampiona će se otisnuti u zrak, a s njima i skrivene želje za godinu koja je pred nama.

Doživite najljepši Advent u Crikvenici! Dopustite da vas preplavi blagdanska čarolija, uživajte u Adventskome parku uz pjesmu, ples i božićne delicije!

Radujemo vam se, dobrodošli!

Organizator "Adventa u Crikvenici 2014." je Grad Crikvenica.

Suorganizatori: Turistička zajednica Grada Crikvenice, LAG Vinodol, "Eko-Murvica" d.o.o., "Murvica" d.o.o., OŠ Zvonka Cara, OŠ Vladimira Nazora, Dječji vrtić "Radost", Dječji dom "Izvor" Selce, Muzej Grada Crikvenice, Gradska knjižnica Crikvenica, Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić", Javna vatrogasna postrojba Grada Crikvenice, Udruženje obrtnika - sekcija ribara Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce", Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga vinogradara, vinara i maslinara "Sv. Lucija", KUD "Vatroslav Lisinski", KUD "Neven", KUD "Jelena" - ženska klapa "Sveta Jelena", KUD "Martin Matetić", Klapa "Kala", Klapa "Tić", Big band Swingery, Limena glazba Selce, Gradski zbor "Raspjevani slavuji", Dječji bend "Jao… ups", KČS "Kotor", PŠRD "Arbun", ŠRD "Oslić", ŠRD "Tunera", ŠRD "Lovrata", Učenička zadruga OŠ Zvonka Cara.

Pokrovitelji:

Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, LAG Vinodol, "Eko-Murvica" d.o.o., "Murvica" d.o.o., Županijska lučka uprava Crikvenica, "Plodine" d.d. Rijeka, DM - Drogerie Markt d.o.o., "Autotrans" d.o.o.

Medijski pokrovitelji:

Internet televizija , Hrvatski radio - Radio Rijeka, Novi list, Radio Korzo, Kvarnerski radio, Primorski radio.

Top