Grad Crikvenica slavi svoje dane
Objavljeno: 06.08.2014.

Crikvenica slavi svoje dane, i to od 9. do 17. kolovoza 2014. U sva četiri mjesta Rivijere Crikvenica će se u tjednu obilježavanja Dana Grada Crikvenice održavati niz kulturnih, zabavnih, sportskih i ostalih događanja.

U Crikvenici će 9. kolovoza u 11 h program otvoriti već tradicionalna dvodnevna jedriličarska regata "Dani grada Crikvenice". Istoga će dana u 20 g na gradskome plivalištu u Crikvenici početi vaterpolo utakmica, u kojoj će snage odmjeriti vaterpolisti veterani iz Crikvenice i Šila. U večernjim satima 10. kolovoza organizira se vođena noćna šetnja "Crikvenica pod misečinun". Očekuju nas i zanimljive izložbe, poput izložbe "Kupači" u Gradskoj galeriji u Crikvenici (otvorenje 12. kolovoza u 21 h), promocija "Rječnika crikveničkog govora", Ribarska fešta, Primorska noć te mnoga druga događanja. Sam Dan Grada Crikvenice uljepšat će velika noćna procesija u čast Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, koncert Tamburaškog sastava "Baruffa" na Trgu Stjepana Radića te ponoćni vatromet.

Blagdan Vele Gospe, 15. kolovoza, započet će u jutarnjim satima tradicionalnim 104. Plivačkim maratonom Šilo - Crikvenica, jednim od najstarijih plivačkih maratona na Jadranu. U 19 h u centru Crikvenice počet će Ribarska fešta, a u 21 h u parku ispred Memorijalnoga ateljea Zvonka Cara prava poslastica – filmski vremeplov u sklopu kojega će biti prikazani arhivski filmovi i fotografije s motivima Crikvenice.

U Selcu će se 10. kolovoza održavati Susret zborova, 12. kolovoza će pijanist Vitomir Ivanjek u centru mjesta posjetitelje zabaviti uz "Večer romantike", a tjedan će, među ostalim, obilježiti i Primorska noć te Ribarska fešta. U Dramlju će ljubitelji ukusne hrane uživati na ribarskim feštama tematski posvećenim dagnjama i morskom psu, a održat će se i teniski turnir na Kačjaku. Crkva sv. Jakova u Jadranovu će pak, 15. kolovoza navečer, ugostiti Vitomira Ivanjeka, koji će održati koncert "Glasovirom za srce i dušu".

Detaljniji program Dana Grada Crikvenice Vam dostavljamo u privitku.

Posjetite Rivijeru Crikvenica, zabavite se i uživajte na Danima Grada Crikvenice!

Dobro nam došli!

Top