Blagdani na Rivijeri Crikvenica
Objavljeno: 20.12.2013.

Bliže se božićno-novogodišnji blagdani, jedno od najljepših razdoblja u godini. Vrijeme u kojem se čarobno isprepliću hladnoća zime i toplina doma, smijeh, treptava raznobojna svjetla i privlačni mirisi s ognjišta.
I na Rivijeri Crikvenica nas ovih blagdana očekuje mnoštvo zanimljivosti. Uz čisti morski zrak, opuštanje na osunčanim terasama ili šetnju pješčanom plažom, predstoje nam i raznovrsna događanja, ispunjena s mnogo pjesme i pravog božićnog raspoloženja.
Svako će nam mjesto unutar rivijere ispričati svoju božićnu priču. Tako će u Muzeju Grada Crikvenice u Crikvenici do 22. prosinca  biti postavljena izložba božićnih običaja i ukrasa pod nazivom Izložba: "Božić nan gre" – "Božić po negdanju", a sve do 1. veljače 2014. će, ponajviše zbog velikog interesa posjetitelja, u muzeju ostati i zanimljiva izložba "Vatru gasi, brata spasi", postavljena u rujnu povodom obilježavanja 100 godina postojanja DVD-a "Crikvenica". Ribolovna društva  će, svako u svome mjestu, svojim sugrađanima i gostima na Badnjak u jutarnjim satima pripremiti prigodni božićni domjenak uz pržene ribice i vino. Božić će se dočekivati i pjesmom pa će se održati koncert u Domu prosvjete u Selcu (21. prosinca), Domu kulture u Jadranovu (21. prosinca), crkvi Sv. Jelene u Dramlju (22. prosinca) te crkvi Sv. Antona u Crikvenici (28. prosinca).
Za one željne posebnog doživljaja tu je kićenje božićnog drvca pod morem u Selcu, koje će organizirati Ronilački klub "Mihurić" u Uvali Slana 21. prosinca ili pak kostimirani doček Nove godine u crikveničkome Hotelu "Kaštel", koji će uzvanike vratiti u doba Frankopana i redovnika pavlina.
U privitku Vam dostavljamo raspored događanja na Rivijeri Crikvenica u vrijeme blagdana.

Top