Svečano proslavljen Dan Grada Crikvenice
Objavljeno: 16.08.2013.

 

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja se održala 14. kolovoza svečano je proslavljen Dan Grada Crikvenice i 20. obljetnica lokalne samouprave. Sjednica je započela minutom šutnje u znak počasti svim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, a u nastavku je prikazan film o najznačajnijim postignućima iz protekle godine s naglaskom na realiziranim kapitalnim projektima kojih je na području Grada Crikvenice zaista bilo mnogo. Na području grada su se u toku protekle godine gradile prometnice i kanalizacijska mreža u Crikvenici, Dramlju i Jadranovu, Selce je dobilo novo prometno rješenje, a Crikvenica semafor. Uređene su i nove šetnice, a posebno treba istaknuti da je Crikvenica u 2012. godini dobila novouređeni centralni trg, Trg Stjepana Radića, što predstavlja najveću investiciju u povijesti Crikvenice. Film koji govori o svim navedenim kapitalnim projektima možete pogledati na video vijestima Grada Crikvenice.

Gradonačelnik Damir Rukavina je u svom govoru zahvalio građanima na ukazanom povjerenju na prošlogodišnjim izborima te najavio buduća ulaganja i gradske projekte:

„Građani našega grada dali su nam povjerenje i u slijedećem mandatu i siguran sam da ih nećemo razočarati jer se uvelike okrećemo novim projektima i planovima čijom realizacijom ćemo podignuti kvalitetu življenja u Crikvenici na još viši nivo. Ovom prilikom zahvaljujem se svim građanima Crikvenice na ukazanom povjerenju. Zahvaljujem im na izlasku na birališta jer su sa time pokazali brigu i ljubav prema našem gradu.

I ove godine smo jedna od najpoželjnijih destinacija na Kvarneru, što pokazuje povećani broj turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu, ove godine smo u prvih 7 mjeseci zabilježili za 1,7% povećanje dolazaka gostiju i za 5,1% povećani broj noćenja. To su rezultati za prvih sedam mjeseci, a s obzirom na trenutne pokazatelje, realno očekujemo rekordnu godinu u pozitivnom smislu. 

U rujnu krećemo s projektom izgradnje kanalizacije u Gornjem kraju; vrijednost investicije je cca 7 mil. kuna. Kreće i natječaj za izradu projektne dokumentacije uređenja centra Selca, a samim time i realizacija navedenog projekta. U Dramlju planiramo urediti etno centar u lučici Pazdehova.

 

Pripremili smo potrebnu dokumentaciju za realizaciju otkupa ili uzimanja u zakup zemljišta koje je u vlasništvu države, a nalazi se na području Grada Crikvenice u svrhu realizacije izgradnje novog groblja, reciklažnog dvorišta i buduće agrozone na području između Dramlja i Jadranova. Realizacijom navedenog Grad Crikvenica bi raspolagao sa cca 1 mil.kvadrata novog zemljišta.

Realizacijom projekta buduće agrozone u Crikvenici okrenut ćemo novu stranicu u povijesti našega grada i dobiti novu kvalitetu ukomponiranu u glavnu privrednu granu, turizam.

Vrlo važno je napomenuti da realizacija navedenih projekata, posebno agrozone, stvaraju temelje za otvaranje novih radna mjesta za naše građane.“

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća su nazočili i saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, gradonačelnik Novog Vinodolskog Oleg Butković te delegacije gradova prijatelja Orlove iz Češke, Kidričeva iz Slovenije te Zaboka koji su domaćinima uputili čestitke. Čestitke su pisanim putem uputili i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

U povodu obilježavanja 20. obljetnice lokalne samouprave, dodijeljene su zahvalnice dužnosnicima koji su vodili Grad u proteklih 20 godina: Ivici Malatestiniću koji je obnašao dužnost gradonačelnika od 1993. do 2005. godine, Božidaru Tomašeku koji je odradio jedan gradonačelnički mandat i jedan mandat predsjednika Gradskog vijeća. Nikola Šaban, Eduard Rippl i dr. Dragan Magaš su po četiri godine predsjedavali vijećem. Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća Lovorko Gržac su uručili priznanja Ivici Malatestiniću, Eduardu Ripplu i Nikoli Šabanu, a čestitka je upućena i g. Tomašeku i dr. sc. Magašu koji nisu bili prisutni na sjednici.

Nagrade su uručene i učenicima generacije: Toniju Peliću iz OŠ Zvonka Cara, Tomislavu Glavanu iz OŠ Vladimira Nazora te učenicima Srednje škole dr. Antuna Barca Annamariji Pauković, Mirandi Črepinko, Luki Giljanu te Patriku Baričeviću.

U glazbenom dijelu sjednice nastupila je nagrađena Klapa „Sveta Jelena“.

Nakon svečane sjednice uzvanici su se zabavili na Trgu Stjepana Radića uz Josa Butorca i grupu „Fortunal“. Najavljeni vatromet je nažalost bio otkazan zbog jake bure.

Galeriju fotografija sa svečane sjednice pogledajte na službenom web portalu Grada Crikvenice www.crikvenica.hr pod linkom Foto galerije.

 

 

Top