Dani Grada Crikvenice 2013. – proslava 20 godina lokalne samouprave
Objavljeno: 06.08.2013.

 

Ovogodišnji Dani Grada Crikvenice odvijat će se od 10. do 17. kolovoza 2013. godine. U jubilarnoj godini, kada Crikvenica slavi 20 godina svog postojanja kao jedinica lokalne samouprave, pripremili smo za vas bogati program prepun atraktivnih sportskih, kulturnih i zabavnih događanja.

Dani Grada Crikvenice započet će sportskim nadmetanjima – jedriličarskom regatom (klasa Optimist) u 11 sati te vaterpolskom utakmicom kadeta i seniora na Gradskom plivalištu u 18 sati. Regata i vaterpolske utakmice održat će se i 11. kolovoza (jederenje u klasi Optimist i Ljetni kup Vaterpolskog saveza PGŽ), a neće nedostajati ni drugih sportskih događanja. U 6 sati ujutro će se  održati tradicionalni, 7. Ribolovni kup Grand prix Crikvenice te 35. Stolnoteniski turnir „Plaža“ na Gradskoj plaži.  U 20 sati će na Trgu Stjepana Radića nastupiti grupa „Trend“, a u 21 sat se u lapidariju Hotela „Kaštel“ vraćamo 600 godina u prošlost, u doba Frankopana, kroz promociju DVD-a dramskog uprizorenja „Mi, Mikula IV. Frankopan, milošću Božjom…“ uz nastup Ansambla za ranu glazbu „Minstrel“.

12. kolovoza će u 21 sat Crikvenica pjevati i plesati u ritmu KUD-a „Vatroslav Lisinski“, a u Gradskoj galeriji će se održati otvorenje izložbe kipara Petra Dolića „Tragovi mora“. U Selcu vas čeka zabava na tradicionalnoj Primorskoj noći.

13. 8. će se u Selcu održati ribarska fešta na rivi s početkom u 21 sat.

Na Dan Grada Crikvenice, 14. kolovoza., u lapidariju Hotela „Kaštel“  održat će se svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će biti dodijeljene nagrade Grada Crikvenice, i to dvije godišnje nagrade, Gordani Derossi i Klapi „Sveta Jelena“, te nagrada za životno djelo Krešimiru Dukiću. U povodu 20. obljetnice postojanja Grada Crikvenice kao jedinice lokalne samouprave, na sjednici će biti dodijeljene zahvalnice svim bivšim gradonačelnicima i predsjednicima Gradskoga vijeća Grada Crikvenice. Ovogodišnjim učenicima generacije bit će svečano uručene pohvalnice.

Dan Grada slavit ćemo uz koncert grupe „Fortunal“ i Josa Butorca na Trgu Stjepana Radića, a proslava će kulminirati tradicionalnim ponoćnim vatrometom.

Na blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, 15. kolovoza, u 10 sati počinje tradicionalni, 103. Plivački maraton Šilo-Crikvenica. Za maraton se možete prijaviti do 12. kolovoza putem web stranice Grada Crikvenice www.crikvenica.hr ili osobno u Upravnom odjelu za javne potrebe Grada Crikvenice. Sve sudionike čekaju bogate nagrade i dobra zabava, a nije naodmet napomenuti ni da se radi o najstarijem plivačkom maratonu u Hrvatskoj koji se boduje i za Cro Cup. U 11 sati će se održati koncelebrirana sveta misa koju će predvoditi riječki nadbiskup, mons. dr. sc. Ivan Devčić, u Crkvi Uznesenja BDM. U 19 sati će se u centru Crikvenice održati Primorska noć, a u 21 sat će u lapidariju Hotela „Kaštel“ nastupiti grupa Don't Follow the White Rabbit. Istoga dana će u Gradskoj knjižnici Crikvenica biti postavljena izložba akrila Suzane Kljuš.

U Selcu će se u 21 sat održati koncert Limene glazbe Selce, a u Lučici „Pazdehova“ u  Dramlju će na manifestaciji „Melodije s okusom mora“ nastupiti Mario Šimunović, Vivien Galetta i Zdenka Žibert. U Jadranovu će se u isto vrijeme u crkvi Sv. Jakova održati koncert Vitomira Ivanjeka „Glasovirom za srce i dušu“.

16. kolovoza će se u centru Crikvenice održati Ribarska fešta s početkom u 20 sati, a u 20:30 h će pjesnikinja Ljerka Car Matutinović predstaviti svoju novu knjigu „Kad već postoji planina“. U 21 sat u Lučici „Pazdehova“ u Dramlju održat će se Fešta od morskog psa.

Dane Grada Crikvenice zaključit će teniski turnir u Sportskom centru „Kačjak“ u Dramlju s početkom u 9 sati.

Vjerujemo da će u mnoštvu događanja svatko pronaći ponešto za sebe. Dođite na Dane Grada Crikvenice i uživajte u programu koji smo za vas pripremili. Nudimo vam spoj kulture, sporta i zabave uz koji će bezbrižni ljetni dani i tople crikveničke ljetne večeri trajati još duže.

Organizatori ovogodišnjih Dana Grada Crikvenice su Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“, Gradska knjižnica Crikvenica, Mjesni odbor Dramalj, Jedriličarsko društvo „Val“, Stolnoteniski klub „Crikvenica“, Vaterpolo klub „Crikvenica“, Crikvenički plivački klub, PŠRD „Arbun“, ŠRD „Lovrata“, ŠRD „Tunera“, ŠRK „Oslić“, župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Medijski pokrovitelji: Radio Rijeka, Radio OK, Kvarnerski radio, Primorski radio - Totalni FM, Crikvenica danas, Crikvenički vjesnik, Internet televizija, Kvarnerski.com  

 

Top