Na 2. Adria Advent Maratonu koji se u nedjelju održao u Crikvenici nastupilo je više od 500 maratonaca. Ove su godine dionicu od 42 kilometra trčali maratonci iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, BiH, Njemačke, Slovenije i Srbije.

Maraton je istrčalo 97 sudionika, a utrku građana na pet kilometara stotinjak ljudi. Najpopularnijim se pokazao polumaraton koji je privukao 305 sudionika. Pobjednik maratona je Thomas Olah s vremenom 2:31:39. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Katalin Farkas (2:53:51). Polumaraton su osvojili Laszlo Toth (1:08:59) odnosno Tunde Szabo (1:20:20). Na pet kilometar najbrži je bio Matko Mrakovčić (18:51), odnosno Martina Kolovrat (20:45). Na crikveničkom maratonu je sudjelovala i pročelnica kabineta Predsjednika RH Iva Josipovića, Danica Juričić Spasović, koja je pobijedila u konkurenciji do 45 godina.

Ovu atraktivnu sportsko-turističku manifestaciju upotpunile su dinamična prezentacija zumba fitnessa u režiji ŠRD-a „Bodyfit“ iz Bribira te prezentacija brazilskog borilačkog plesa u organizaciji Capueiro akademije, uz vesele ritmove senjskih bubnjara „Samba ispod volte“. 200 maratonaca i njihovih pratitelja ovoga je vikenda napunilo crikveničke hotele i privatni smještaj, a gosti nisu štedjeli pohvale za organizatore, turističku agenciju „Via Mea“, koja je osmislila ovaj jedinstveni maraton u Hrvatskoj. U organizaciju se uključilo više od stotinu volontera, djelatnici »Murvice«, MO Dramalj, Crikvenica-centar, Crikvenica-zapad, Selce, vatrogasci iz DVD-a Crikvenica, Bribir i Novi Vinodolski, članovi ŠRD-a „Arbun“, Udruga umirovljenika „Sunce“, Udruga Roma, Boćarski klub „Jadranovo“, Biciklistički klub „Crikvenica“, Terme Selce, policija, TZ Novog Vinodolskog, a pokrovitelji maratona su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Nakon utrke je sudionike dočekao fažol koji se spremao u hostelu „Karlovac“, torta za koju se pobrinule „Slastice“ Selce i vino konobe „Luce“ iz Vrbnika.

Top