Ovoga vikenda se u Crikvenici održava 2. Adria Advent Maraton, najveći i jedini maraton na Jadranu, na kojemu se očekuje osam tisuća gostiju iz osam država. Maraton počinje u nedjelju, 2. prosinca u 10:00 sati, a prijavilo se već 668 natjecatelja, što je nadmašilo prošlogodišnji broj od 450 trkača. Očekuje se da će na maratonu sudjelovati čak tisuću trkača.

Adria Advent Maraton uključuje pravi maraton od 42 kilometra, polumaraton koji počinje u 10:30 sati i utrku za građane u dužini od pet kilometara, koja počinje u 11 sati. Ovogodišnji maraton ušao je u program HUCIPT-a, odnosno Hrvatske udruge cestovnog i brdskog trčanja. Ove godine se boduje za kup, a sljedeće godine i za ligu. Zbog obnove Trga Stjepana Radića, start i cilj maratona preselili su na autobusni kolodvor, a popratna događanja smjestit će se na parkiralištu na Petaku, gdje će se plesati zumba, gdje će Capoeira akademija prezentirati brazilski borilački ples, a senjska „Samba ispod volte“ davati ritam bubnjevima. Trkače čeka pašta fažol koja se priprema u hostelu „Karlovac“. Centar Crikvenice će u nedjelju biti zatvoren za promet.

Organizator maratona je crikvenička turistička agencija „Via Mea“, dok su suorganizatori Grad Crikvenica i GKTD „Murvica“ Crikvenica.

U organizaciju 2. Adria Advent Maratona uključilo se i stotinjak volontera, djelatnici „Murvice“, mjesni odbori Dramalj, Crikvenica-centar, Crikvenica-zapad, Selce, DVD-i Crikvenica, Bribir i Novi Vinodolski, ŠRD „Arbun“, Udruga umirovljenika „Sunce“, ŠRD „Bodyfit“ Bribir, Udruga Roma, Boćarski klub „Jadranovo“, Biciklistički klub „Crikvenica“, Terme Selce, policija, TZ Novog Vinodolskog koja je ustupila stolove, zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić, vijećnici Igor Posarić i Robert Manestar.

Top