Jadranske igre su osmišljene na tragu nekadašnjih "Igara bez granica", koje su sedamdesetih godina prošloga stoljeća bile među najgledanijim manifestacijama u Europi. U našim su krajevima bili poznati i "Jadranski susreti", održavali su se duž cijele obale Jadrana, a mnoge starije generacije i danas prepričavaju razne anegdote sudionika igara.

Na Gradskome plivalištu u Crikvenici će se u subotu, 30. lipnja, održati regionalna osmina i četvrtzavršnica Jadranskih igara. Službeni početak regionalne osmine je u 15 sati, a u 18 sati će se najmlađi sudionici natjecati na Lino Jadranskim igrama Junior. U 19:30 započinje regionalna četvrtzavršnica, u kojoj će snage odmjeriti po dvije ekipe iz osmine finala u Medulinu i Crikvenici te četiri ekipe koje su zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu zaslužile direktnu pozivnicu u regionalnu četvrtinu, a to su: "Crikvenica", "Novi Vinodolski", "Vlahov breg" (Matulji) i "Žajni" (Rab). Nakon završetka Jadranskih igara slijedi zabava uz bogati program.

Samo najbolje ekipe iz Crikvenice će dobiti priliku za sudjelovanje na televizijskim završnicama, koje će gledatelji moći pratiti na prvome programu HTV-a svake nedjelje u terminu nakon Dnevnika, počevši od kolovoza.

Organizatori Jadranskih igara u Crikvenici su Turistička zajednica Grada Crikvenice i agencije Adria Events Agency i 5/ Group

Top