SAM_1762Povodom današnje proslave Dana mjesta Dramalj, gradonačelnik Damir Rukavina je svim mještanima uputio čestitku: „Svim sugrađankama i sugrađanima, mještanima Dramlja, od srca čestitam blagdan sv. Jelene, zaštitnice Dramlja. Ove godine je slavlje tim veće što u jubilarnoj, 600. godini Grada, slavimo i 200 godina župe sv. Jelene, koja je rođendan dočekala obnovljena, u novom ruhu, a uređen je i okoliš crkve, odnosno zasađen je prekrasan biblijski vrt. Ovim putem najljepše zahvaljujem svim mještanima Dramlja, Mjesnom odboru Dramalj, Župnom uredu „Sv. Jelena“, dramaljskim udrugama i svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ovogodišnje proslave i dostojnom obilježavanju ovogodišnjega velikoga jubileja Župe.“

Proslava Dana sv. Jelene u Dramlju danas se nastavlja koncertom crkvenih zborova mladih na Trgu Placa koji počinje u 16:00 sati. Nakon koncerta, na Trgu će Riječki nadbiskup i metropolit, msgr. Ivan Devčić, predvoditi svečano euharistijsko slavlje, a u 19:30 sati slijedi zabavni program uz „Tabako“ band.

U subotu će se u sklopu Dana sv. Jelene u 8:00 sati održati međuopćinsko natjecanje u udičarenju. U nedjelju u 9:00 sati je na rasporedu boćarski turnir na Boćalištu „Kačjak“.

U petak, 1. lipnja je u Lučici „Pazdehova“ na rasporedu kazališna predstava „Brmbeljača“ koju izvodi KUD „Primorka“ iz Krasice. Predstava počinje u 20:00 sati. U subotu će se u 21:00 sati održati 4. Smotra klapa, također u Lučici „Pazdehova“.

Top