×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/potpis_ugovor
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/potpis_ugovor

P1050915Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. sc. Heri Bezić, potpisali su ugovor o izradi studije „Strategija gospodarskog razvoja Grada Crikvenice za razdoblje od 2012. do 2022. godine“. Radi se o istraživačko-razvojnom projektu, a osnovni je cilj Studije definirati smjernice budućeg gospodarskog razvitka Grada Crikvenice.

 

Osim ovog osnovnog cilja, svrha  Studije je ukazati na dostignuti stupanj gospodarskog razvitka, definirati ključne razvojne resurse, prednosti i ograničenja, definirati svojevrsnu "ponudu Grada" svim zainteresiranim sudionicima lokalne zajednice: jedinicama lokalne samouprave, privatnom sektoru, domicilnom stanovništvu. Jedan od ciljeva je i definirati ulogu Grada  u strateškom promišljanju i upravljanju gospodarskim resursima, jer u tržišnim uvjetima lokalne vlasti moraju poticati gospodarski napredak stvaranjem okruženja koje pogoduje poduzetničkoj inicijativi i aktivnostima.

Osim realizacije navedenih ciljeva i svrhe istraživanja,  Studija će se koncentrirati na tzv. kritička strateška pitanja gospodarskog razvitka Grada Crikvenice. To znači da se kao rezultat istraživanja očekuje i prijedlog konkretnih mjera  i aktivnosti  koje će  omogućiti  realizaciju postavljenih ciljeva i  vizije razvitka.  To se posebice odnosi na  mjere i aktivnosti   za podizanje konkurentnosti turističke ponude, s obzirom na  stoljetnu tradiciju  turizma na području Grada Crikvenice,  ali i djelatnosti za koju se pretpostavlja da predstavlja jednu od ključnih poluga dosadašnjeg i budućeg gospodarskog razvitka ovog lokaliteta.  Ovisno o rezultatima stanja u gospodarstvu, prepoznavanju razvojnih činitelja i ograničenja, Studija će  jasno definirati i  mjere vezane za ostale gospodarske djelatnosti. 

 

Očekuje se da će rezultati provedbe ovoga strateškog dokumenta doprinijeti jačanju pozicije Grada Crikvenice na tržištu, unaprijediti  ulagačku klimu za potencijalne investitore,  te u konačnici povećati životni standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva.

 

Očekivano trajanje projekta iznosi 19 mjeseci. Grad Crikvenica s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci uspješno surađuje i na međunarodnom projektu certifikacije gradova povoljne poduzetničke klime. Dr. sc. Bezić je istaknuo kako je turizam, kao glavna gospodarska grana, od iznimne važnosti za  razvoj gospodarstva na području Grada Crikvenice, no, za značajnije rezultate, posebnu pažnju treba posvetiti poticanju proizvodnje, poduzetništva te izvoza.

 

{gallery}potpis_ugovor{/gallery}

 

Top