Ovoga vikenda slavimo Dan Grada Crikvenice te blagdan Vele Gospe - 14. i 15. kolovoza. Raznovrstan program započinje 13. kolovoza jedriličarskom regatom „Dani Grada Crikvenice“ (klase Optimist i Laser) u 11,00 sati u akvatoriju između Crikvenice i Selca. U 19,30 sati na Gradskom kupalištu će se održati generalna proba „Jadranskih igara“, a u 20,30 sati u atriju Hotela „Kaštel“ književnica Ljerka Car Matutinović će u društvu svojih dugogodišnjih prijatelja i kolega proslaviti 50. obljetnicu svoga književnog rada.

U Dramlju se održava ribarska fešta u Lučici Pazdehova s početkom u 20,00 h.

          

U nedjelju, 14. kolovoza, na Dan Grada, Društvo Crikveničana i Katedra čakavskog sabora „Kotor“ organiziraju tradicionalnu šetnju do Duševa. Okupljanje sudionika je zakazano u 08,00 h ispred ulaza u dvorište Hotela „Kaštel“.

Ljubitelje stolnog tenisa na Glavnoj plaži u 10,00 h očekuje tradicionalni, 32. po redu, stolnoteniski turnir u organizaciji STK „Crikvenica“, a u 11,00 sati slijedi jedriličarska regata „Dani Grada Crikvenice“ (klase Optimist i Laser) u organizaciji JD-a „Val“.

Večernji program započinje u 19,30 h polufinalom popularnih Jadranskih igara na Gradskom kupalištu te pozivamo sve građane i goste grada Crikvenice da dođu navijati za crikveničku ekipu koja se među najboljima od najboljih bori za nastup u finalu. „Jadranske igre“ će uživo prenositi Hrvatska televizija.

U 20,30 h u OŠ Zvonka Cara će u sklopu Svečane sjednice Gradskog vijeća biti otvorena izložba crikveničkog fotografa Bojana Crnića „Crikvenica u objektivu“. Izložba se od 17. kolovoza do 30. rujna 2011. može razgledati u prostorijama Gradske uprave svakim radnim danom od 08,30 do 15,00 h.

Večernji zabavni program povodom Dana Grada nastavlja se koncertom grupe „Cadillac“ i finalistice emisije Hrvatska traži zvijezdu Marcele Oroši na Trgu Stjepana Radića koji počinje u 22,00 sata, a uz svima poznate rock klasike dočekat ćemo i ponoćni vatromet koji nas uvodi u blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice. U Jadranovu će se održati koncert „Koktelsa“ na plaži Grabrova te koncert Vitomira Ivanjeka u Crkvi Sv. Jakova. Oba koncerta počinju u 21,00 h.

Povodom blagdana Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice, 15. kolovoza u 10,00 h u Crkvi Uznesenja BDM će se održati sveta misa. Na Gradskom kupalištu u 10,00 h započinje tradicionalni, 101. Plivački maraton Šilo-Crikvenica na kojemu će sudjelovati preko 300 plivača iz Hrvatske i inozemstva. Treba naglasiti da je crikvenički plivački maraton najstariji u Hrvatskoj te da je jedini na kojemu profesionalni plivači plivaju zajedno s rekreativcima, budući da se rezultati boduju za Cro Cup. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada održat će se u 12,00 sati na Gradskom kupalištu.

U večernjem dijelu programa 15. kolovoza će s početkom u 20,00 h na Trgu Stjepana Radića nastupiti KUD „Sveta Jana“ iz Jastrebarskog.

Top