U Crikvenici će se u sklopu obilježavanja Dana Grada Crikvenice ovaj vikend održati Jadranske igre. Projekt je osmišljen na tragu nekadašnjih "Igara bez granica", koje su sedamdesetih godina prošloga stoljeća bile među najgledanijim manifestacijama u Europi. U našim su krajevima bili poznati i "Jadranski susreti", održavali su se duž cijele obale Jadrana, a mnoge starije generacije i danas prepričavaju razne smiješne anegdote sudionika igara.

Jadranske igre su tijekom sezone 2011. obišle 37 gradova, a u njima je sudjelovalo ukupno oko 2000 natjecatelja, koji su se okušali u tradicionalnim i zanimljivim igrama, poput potezanja konopa, skidanja pršuta, spašavanja turistkinje, traženja blaga, morske alke i jadranske bitke. U Malinskoj je 10. kolovoza održana četvrtzavršnica igara, nakon koje su se u poluzavršnicu plasirale ekipe iz Crikvenice (1. mjesto), Raba (2. mjesto) te Malinske i Unija (3. i 4.mjesto).

U Crikvenici će se u subotu, 13. kolovoza, s početkom u 19:30 sati na Gradskome plivalištu održati generalna proba Jadranskih igara. U nedjelju, 14. kolovoza, na Dan Grada Crikvenice, će se na istome mjestu i u isto vrijeme odigrati poluzavršnica, koja će se uživo prenositi na HRT-u. Četiri ekipe će svoje snage, vještine, brzinu i preciznost pokazati u pet zabavnih i dinamičnih igara: morska alka, blago, leteći vaterpolo, utrka magaraca i konop. Lokacija Gradskog plivališta je idealna, jer će gledatelji, osim s tribina, moći pratiti igre i iz svojih plovila, što će im pružiti poseban i nezaboravan doživljaj.

 

 

 

Za vrijeme trajanja Jadranskih igara će se odvijati i projekt "Vrijedne ruke" te će posjetitelji imati priliku upoznati vrijedne tradicijske i umjetničke obrte.

Voditelji i komentatori Jadranskih igara će biti Karmela Vukov Colić, Mirko Fodor i Rene Bitorajac.

Organizatori: Adria Events Agency i 5/ Group

Suorganizator Jadranskih igara u Crikvenici: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Generalni pokrovitelj: Ministarstvo turizma RH

Partneri projekta: HRT, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica.

Top