Povodom Dana Grada Crikvenice, 14. kolovoza, u OŠ Zvonka Cara održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice kojoj je prisustvovao potpredsjednik Vlade RH i ministar financija Ivan Šuker, čelnici Grada Novog Vinodolskog, Grada Bakra, Grada Kraljevice, Grada Senja, Općine Vinodolske i Općine Omišalj, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, predstavnik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, prijateljskih gradova Poreča i Zaboka te talijanske Verbanije i češke Orlove, s kojom je Crikvenica svečano potpisala Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Gradonačelnik Damir Rukavina osvrnuo se na rad gradske vlasti u protekloj godini, objedinjavanje dosadašnjih četiriju turističkih zajednica, komunalno uređenje grada te pilot-projekt uvođenja linija javnog prijevoza koje povezuju sva četiri crikvenička mjesta. Govorio je i o planovima razvoja grada u domeni razvoja turizma i gospodarstva. Istaknuo je projekt izgradnje romskog naselja uz potok Dubračinu, razvoj poduzetničke zone te nastavak rada na kvalitetnom rješavanju problematike hotelske tvrtke „Jadran“ d.d. u stečaju u suradnji s Vladom RH, Hrvatskim fondom za privatizaciju i stečajnom upraviteljicom.

Gostima se obratio i potpredsjednik Vlade Ivan Šuker te uputio čestitku povodom Dana Grada Crikvenice. Istaknuo je prilike za dobivanje sredstava iz europskih fondova, posebno nakon ulaska RH u Europsku Uniju, naglasivši kako svi gradovi i općine imaju priliku kvalitetnim projektima razvijati svoju komunalnu infrastrukturu i realizirati kapitalne projekte. Prisutni čelnici susjednih gradova i općina također su pozdravili prisutne i uputili čestitke povodom Dana Grada i blagdana Velike Gospe.

Godišnja nagrada Grada Crikvenice uručena je Korneliji Barac za doprinos u području društvenog života i aktivnostima na očuvanju običaja, a Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Timoteji-Teji Matejčić Jerić za izniman doprinos u području očuvanja i promicanja kulturne baštine.

15. kolovoza održan je koncert grupa Ultimate i Belfast Food na Trgu Stjepana Radića, a gradonačelnik je prije  vatrometa uputio čestitku građanima povodom Dana Grada Crikvenice i blagdana Velike Gospe.

Top