Crikvenica izgubila vezu s elitnom rukometom
Objavljeno: 20.06.2017.
Crikvenica i Dubrava morali su u dvije utakmice odlučiti koja će momčad izboriti mjesto u elitnoj Premier ligi.

Prva utakmica igrala se je u Crikvenici, pred respektabilnih 1.100 gledalaca. Nažalost Crikvenice je sa trenerom Ivanom Dundom Munitićem predvela jedno od najslabijih igara u posljednjih nekoliko godina.

Utakmicu su sudili naši najbolji suci Gubica i Milošević iz Osijeka.

Iako se je igralo u tjednu (četvrtak), a sezona je ozbiljno pokucala na vrata, glavni problem bio je pronaći slobodno mjesto za parking. Još gore je bilo na tribinama...

Utakmica je počela sa mnogo obostranih početničkih tehničkih pogrešaka. Važnost susreta učinila je svoje...

Od 10. do 13. minute Crikvenica je ostvarila respektabilnu rezultatsku prednost (7:4) i stala. U samo dvije minute gosti love domaću prednost, ali sa tribina stiže novi huk poticaja. Sada su kirci na 10:7, a Zvonimir Bilić uzima minutu odmora.

Gosti iz Dubrave dugim, iscrpljujućim napadima iznuđuju dva isključenja u samo 10 sekundi (Ljubotina, Mraz), a prvi igrač utakmice Hrvoje Horvat postaje nerješiva enigma za domaći sastav.

U 21. za domaćina je zavladao mrak (12:12), prvo puta je uslijedilo izjednačenje. Vida i Horvat nemilosrdno kažnjavaju domaća kriva dodavanja, a u 25. minuti gostujuća serija je velikih i neshvatljivih 0:5.

Dosta spora zona Dubrave 6-0, ali izuzetno visoka, potencira nove tehničke pogreške i nemoć u realizaciji. Provjereni statističar utakmice evidentirao je kuriozitetni podatak da u posljednjih 8 minuta prvog dijela Crikvenica nije uputila niti jedan udarac u okvir gostujućeg gola.

U nastavku na gol dolazi Saršon-Saki i sa tri obrane pokreće domaće koji dolaze do solidnih 19.20. Bio je to samo labuđi pjev, jer je 3 minute kasnije velikih 21:25. Kereš i Broz još jednom pokušavaju učiniti preokret.

Domaćin se je nakon utakmice ponadao da bi se iz Zagreba moglo vratiti sa dobrim rezultatom, jer je igra u Crikvenici bila jalova i vrlo loša (19 tehničkih pogrešaka).

I dobro su planirali. U uzvratu Crikvenica je vodila 25:18 u 40. minuti. Nazirao se je ostanak u Premier ligi. No ključeve prolaza opet je imao Horvat. Pola minute do kraja Crikvenica je izgubila potrebnu +3 prednost. Posljednji napad dvije sekunde prije kraja imao je Vukelić, ali je zaustavljen upitnim prekršajem, koji nije sviran.

Crikvenica je pobijedila, ali nedovoljno zbog manje golova u gostima i to je bio kraj rukometne euforije i bajke pod Kotorom. Dokazalo se je još jednom, ovaj puta u povijesnoj utakmici za rukomet Crikvenice, da je ona bila sinonim nesreće i pobila tvrdnju u kojoj sreća prati hrabre.

Nakon ove utakmice uslijedile su sve sumornije godine, koje nažalost još traju...

CRIKVENICA - DUBRAVA 31:33 (15:19)

CRIKVENICA: Pavelić (8), Gašparović, Broz 2 (1), Mraz, Marijanović, Ljubotina 4, Stojanović, Bašić 3, Čupić 1, Kereš 2, Tomašev 7, Montanari 6 (5), Saršon (3), Vukelić 6.
DUBRAVA: Mutiši, Sokolić 2, Vinković, Brnas 5, Bolčević, Vida 6, Bambak (3), Kovačević 4, Belfinger 6, Horvat 9 (5), Vrselja (8+1), Gotovac, Šokičić, Šandrk 1.

Isključenja: Crikvenica 12 minuta, Dubrava 16 minuta.
Sedmerci: Crikvenica 8 (6), Dubrava 5 (5)
Crveni kartoni: Sokolić (37), Ljubotina (57).

S. Lončarić

 

Top