3. memorijal Marina Pađena 11-14 lipnja 2009
Objavljeno: 14.06.2017.
Sportska, a posebno velika košarkaška obitelj grada Crikvenice uvijek se sa pažnjom i velikim pijetetom sjeća svojeg mučki ubijenog mladog spotraša Marina Pađena.

Svake godine održavaju se razni turniri, od kojih je najtrajniji turnir koji održavaju njegovi suigrači u ljetnim mjesecima na gradskim trgovima. U množini jer je prošle godine street-ball turnir održan na trgu u Selcima.

Ovih danam prije osam godina (2009. godine) boravak i pripreme nekoliko nacionalnih selekcija iskorišten je za odigravanje nekoliko oglednih utakmica, koje su bile revijalnog karaktera, ali su bile mamac za gledaoce. Pripreme su bile za nailazeće SP.

Turnir su otvorile Hrvatska U-19 i Hrvatska U-20. Tijekom tjedna igrale su Hrvatska U-19 i Crna Gora U-20. Idući dan igrali su vršnjaci U-20 Hrvatske i Crne Gore, a memorijalni turnir završen je sa dvije utakmiceU-19 Hrvatske i Grčke.

Zanimljiv je pogled na sastave reprezentacija koje su se pripremale u Crikvenici, jer su putevi nekih igrača kasnije za neke krenuli jako brzo, i planetaro visoko, dok su se neki dečki i pogubili, ostavši na razni A-1 lige, pa čak i ispod...

HRVATSKA U-19: Juričić, Babić, Bilinovac, Delaš, Olivari, Fodor, Prostran, Batur, Planinić, Bubalo, Radošević, Zubčić, Došen.
HRVATSKA B: Car, Vladović, Stipčević, Simon, Tomić, Babić, Vrbanc, Rančić,Rudež, Vrkić, Pašalić, Lalić, Andrić.
CRNA GORA U-20: Stojanović, Doković, Savović, Lalić, Šehović, Mihajlović, Miljanić, Šutulović, Barović, Ljujić, Ivanović, Butković.
HRVATSKA U-20: Radić, Nakić, Vragović, Katura, Oštrić, Krušlin, Majdić, Kraljević, Šarlija, Popović, Bilan, Marčinković, Pilepić, Blažević, Čakarun.
GRČKA: Karsivelis, Georgakis, Agelopylos, Karathamansis, Papanikolay, Slukas, Jankovic, Papas, Kaselakis, Sarikopulos.

Dobri poznavatelji košarke mogli su u Gradskoj sportskoj dvorani pratiti kadetske pokušaje sada planetarno poznatog Papanikolaya, ali i igrače koji su danas u zenitu svoje karijere pod koševima.

Da se ne zaboravi...

S. Lončarić

 

Top