Željko Poljak napustio Crikvenicu
Objavljeno: 22.02.2017.
Velika, crna mrlja ostaje i danas pri spomenu na događaj koji se je dogodio prije sada već osam godina.

Željko Poljak, legendarni košarkaš, internacionalac i višestruki reprezentativac, jedan od najvećih sportaša u povijesti Crikvenice, napustio je svoj grad i momčad KK Crikvenice. U tom trenutku sportski hit grada...

Bio je četvrtak. Nakon treninga oprostio se je sa igračima, ostaviviši za sobom uzoran učinak. Momčad je pod njegovim vodstvom ostvarila učinak od 30 pobjeda u nizu, sa prepoznatljivom igrom. Sa svim elementima moderne košarke, mnogo skokova, agresije, primjerenih radnih navika, s poštovanjem u svlačionicama.

KK Crikvenica posljednji je službeni prvenstveni poraz zabilježila u jesen 2006. godine (!!).

Da podsjetimo klub je imao vrlo uspješnu momčad koja se je natjecala u B1 ligi, uz pet mlađih uzrasnih kategorija.

Uprava kluba je sanirala preko 200 tisuća kuna duga prethodne uprave, participirajući u organizaciji velikih sportskih priredbi (košarkaških) u gradu, sa brojnim turnirima...

Nakon saznanja o diobi godišnjih proračunskih sredstava za 2009. godinu otvorila se je Pandorina kutija. Košarkaši su smatrali da su u diobenom kolaču društvenih sredstava ostali prikraćeni...

UO KK Crikvenice se je počeo osipati, počela su verbalna prepucavanja „pro et contra“, a užarile su se društvene mreže. Neugodno, podlo i kukavički, sa mnogo jala, svakodnevno su se odašiljale poruke preko elektroničkih medija, poruka – bez imalo dostojanstva.

Željko Poljak je pokazao karakter, nadvisivši provincijski način razmišljanja gdje su glavne sportske poruke kretale iz kafića – i sa brojnih internetskih poruka istih autora . Poljak je otišao ostavivši klub u lagodnoj poziciji.

Sa mogućnošču da i računi stignu na naplatu jednog dana.

Praksa od koje se ne odustaje ni danas, ali sada je skrenula u neke druge sportove. Naravno, bez potpisa autora ili sa čudesnim pseudonimima.

Srećom drugi tjedan padaju opet maske. Mesupost je finil...

I tako sve do iduće godine.

Nakon Željka Poljaka momčad je nastavio voditi Marin Komadina i danas aktualni kapetan KK Crikvenice, a krajem prvenstva stigao je Aramis Naglić, danas trener KK Zadra.

S. Lončarić
 
Top