NK Crikvenica ostvarila najveći transfer u povijesti
Objavljeno: 03.02.2017.
U sezoni 2010/11 NK Crikvenica se je natjecala u III HNL-zapad. Tijekom zimskog prijelaznog roka klub su napustili važni igrači, nositelji igre.
Perušić je otišao u Njemačku, uglavnom zbog posla. Topolovec je otišao u Nehaj, Pećanić je nastavio igrati u Austriji, dok je Đulabić otišao u Novalju.

Uprava kluba je brzo reagirala i početkom zimskog prijelaznog roka dovedena su dva, po rjetingu vrhunska igrača. Slobodno se može reći da je u povijesti NK Crikvenica to bio najjači transfer.

Rene Komar i Mate Brajković iza sebe su imali vrlo uspješnu nogometnu karijeru, koja i danas, sedam godina kasnije još traje.

Rene Komar igra u „svojem“ Risnjaku sa vratarom Hreljcem, sa kojim je igrao i po dolasku Crikvenicu. Mate Brajković je do početka proške natjecateljske sezone igrao u Turbini, a sada je veteran NK Crikvenice.

Oba igrača došla su na Gradski stadiona sa bogatom nogometnom poviješću. Na domaćim, ali i inozemnim travnjacima.

Albanija, Brunei, Austrija, Rijeka, Kamen-Ingrad, Zadar, Admira samo su dio klubova u kojima su ova dva vrsna nogometaša igrala.

Mate Brajković, koga su suigrači, ali i gledaoci zvali Balota (aluzija na Mata Balotu) postigao je 68 golova u višim rangovima natjecanja,odigrao je 3 utakmice i za U-21 reprezentaciju Hrvatske...

Da se podsjetimo da je njihovim dolaskom u Crikvenicu, koju je vodio Đoni Tafra momčad ispod Kotora imala jak roster u sastavu: Hreljac, Nemarnik Komar, Savić, Uremović, Jug, Kremenović, R. I K, Knežević, Kuna, Devčić, Kumić, Šopić, Brajković, Vukić, Butorac, Smojver...

Mary Hopkin da je 1968. godine ugledala ovaj sastavu sigurno bi zapjevala svoj mega-hit...“Those were the days my friend“...

S. Lončarić
 
Top