U suradnji s Gradom Crikvenicom i udrugama s područja Grada Crikvenice te „Thalassotherapijom“, Društvo „Naša djeca“ tradicionalno obilježava blagdan Sv. Nikole, Božić i Novu godinu, pa blagdanske radosti i akcija posvećenih djeci neće nedostajati ni ove godine. U sklopu akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koju Društvo provodi u suradnji s dječjim odjelom „Thalassotherapije“, a u svrhu humanizacije bolničkog liječenja, te akcije „Prijatelj prijatelju“ u suradnji s Udrugom invalida Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, 4. 12. 2012. u 14:00 h Društvo organizira prigodan program u OŠ Zvonka Cara. Tom će prigodom djeca s dječjeg odjela „Thalassotherapije“ te djeca s poteškoćama u razvoju i djeca s invaliditetom, kao i sva djeca sudionici u programima biti nagrađeni poklonima koje će im uručiti sv. Nikola. Program su pripremila djeca iz vrtića i osnovnih škola.

Društvo „Naša djeca“ već dugi niz godina surađuje i s Udrugom umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske koja organizira tradicionalni Humanitarni bal umirovljenika. I Umirovljenici će i ove godine razveseliti djecu s poteškoćama u razvoju i invaliditetom prigodnim darovima koje će im također uručiti 4. prosinca.

Kao i svake godine, u suradnji s Uredom Grada Crikvenice, članice Društva i predstavnici Grada Crikvenice će 7. prosinca u 120:00 sati posjetiti i darivati djecu s poteškoćama u razvoju u Dječjem vrtiću „Radost“. Ova akcija organizira se svake godine povodom blagdana sv. Nikole u znak sjećanja na pokojnu pedagoginju Nađu Slavicu koja je s puno ljubavi radila s djecom s poteškoćama u razvoju i svojim radom ostavila neizbrisiv trag u svojoj struci.

Članice Društva „Naša djeca“ prodavat će od 1. do 20. 12. 2012. g. i prigodne, ručno izrađene blagdanske ukrase. Prikupljenim sredstvima kupit će darove za djecu, a sredstva za kupnju darova osigurali su i Grad Crikvenica, obitelji Pleše i Taberiy te tvrtka „Gavranović“ d.o.o.

Top