POČINJE KATARININA U SELCU
Objavljeno: 22.11.2012.

Danas počinje četverodnevno obilježavanje sv. Katarine Aleksandrijske, zaštitnice mjesta Selce, u sklopu kojeg će Selčani ponuditi zanimljiva događanja. Manifestacija „Katarinina va Selcu 2012.“ započinje večeras u 18:30 h koncertom mješovitog pjevačkoga zbora i tamburaškoga orkestra KUD-a „Neven“ Selce u župnoj crkvi Sv. Katarine. Sutra je na rasporedu okrugli stol na temu »100 godina hotelijerstva u Selcu, turistički izazovi i kako sutra«. Okrugli stol počinje u 18 sati u Staroj školi. U subotu u 10 sati počinje »Katarinski samanj« (sajam autohtonih prozvoda i sajam portugisca) na selačkoj placi ispred Harmice. Sat kasnije zakazan je zbor građana u velikoj dvorani Doma prosvjete. Od podneva do 18 sati Selce će živjeti u znaku pučke fešte uz grupu »Point« koja će se održati na selačkoj placi. U slučaju lošeg vremena, fešta će se održati dan kasnije, u nedjelju.

Posljednjeg dana manifestacije, na samu sv. Katarinu, u 10 sati počinje koncelebrirana sveta misa u župnoj crkvi sv. Katarine. U isto vrijeme počinje i »Katarinski samanj« (sajam autohtonih proizvoda i sajam portugisca) na selačkoj placi ispred Harmice. U 14 sati je zakazan boćarski turnir u Sportskom centru „Matkino“. 
Organizatori „Katarinine va Selcu 2012.“ su MO Selce, „Team Tunar“, TZ Grada Crikvenice, KUD „Neven“, Udruga mladih Selce, Boćarski klub „Selce“, Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ te Crkveni odbor Sv. Katarine Selce. Pokrovitelji su Grad Crikvenica i Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Top