×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/stipendija_sportasi
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stipendija_sportasi

P1070896Gradonačelnik Damir Rukavina i njegov zamjenik Senko Smoljan primili su vrhunske sportaše s područja Grada Crikvenice – reprezentativce, kategorizirane sportaše po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora i sportaše koji se školuju za zvanje sportskog trenera. Povod susretu bili su njihovi vrhunski rezultati te dodjela sportskih stipendija i novčanih nagrada za darovite sportaše. Redom su to svjetski, europski i državni prvaci.

Tea Radil, ribolovka PŠRD-a „Arbun“ Crikvenica je trostruka svjetska prvakinja, osvajačica srebra i bronci na svjetskim prvenstvima te aktualna državna prvakinja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u tandemu s kolegicom iz kluba Dijanom Lukšić. Mirjana Pobor, vrhunska ribolovka iz ŠRK-a „Oslić“ Selce zbog poslovnih obveza nije mogla prisustvovati prijamu; umjesto nje je stipendiju primila njena mama koja se prisjetila Mirjaninih dugogodišnjih uspjeha. Mirjana je na svjetskim natjecanjima osvojila čak devet medalja, a na rang listi najboljih u svijetu već nekoliko godina drži prvo mjesto.

 17-godišnji član Judo kluba „Balance“ iz Selca, Adam Mesaroš, ponosi se titulom dvostrukog juniorskog prvaka Hrvatske u kategoriji do 21 godine. U seniorskoj je konkurenciji treći u Hrvatskoj, kadetski je prvak Hrvatske i osvojio je treće mjesto na Europskom kupu. Adam je istaknuo kako trenira čak triput dnevno te da je za status vrhunskog sportaša, osim talenta i upornosti, potrebno i puno odricanja, no najveća nagrada za trud su vrhunski sportski rezultati. Njegov otac Miroslav je istaknuo kako Judo klub „Balance“ ima 70-ak članova, među kojima je mnogo mladih, što ukazuje na to da judo u Crikvenici postaje sve popularniji sport. Istaknuo je kako je klub u kolovozu u Selcu organizirao judo kamp na kojemu je sudjelovalo 600 judaša iz 13 europskih zemalja. Vjeruje da će se Crikvenica uspješno profilirati kao destinacija sportskog turizma, čemu doprinose i aktivnosti Judo kluba „Balance“. Gradonačelnik, bivši atletičar, je istaknuo kako se, nakon Adamovih uspjeha, i sâm zainteresirao za judo te ga počeo češće pratiti. Gradonačelnik i zamjenik Smoljan su istaknuli kako je Grad Crikvenica, u odnosu na broj stanovnika, jedan od gradova koji najviše proračunskih sredstava izdvajaju upravo za sport – 4,3 milijuna kuna ili 4,5 posto proračuna.

Mladi rukometaši RK „Crikvenica“ Kristian Bećiri i Moreno Car, kadetski reprezentativci Hrvatske, primili su jednokratne novčane nagrade povodom poziva u reprezentaciju. Kristian Bećiri je istaknuo kako treninzi i igra u reprezentaciji, s najboljim državnim rukometašima, pružaju poseban osjećaj koji je neopisiv, posebno kada na početku utakmice zasvira državna himna. Moreno Car je istaknuo kako se u reprezentaciji velika pažnja na treningu poklanja golmanima; od tri-četiri treninga dnevno, dva su golmanska.

Grad Crikvenica participira i u plaćanju školarine trenerima Ivanu Butorcu iz NK „Crikvenica“, Sanjinu Jelovcu koji trenira rukometaše „Crikvenice“ i rukometašice „Murvice“ te trenerici stolnotenisačica u STK „Crikvenica“ Eleni Košuljandić.

{gallery}stipendija_sportasi{/gallery}

Top