P1070875Gradonačelnik Damir Rukavina sa suradnicima danas je primio dobrovoljne darivatelje krvi s područja Grada Crikvenice i Općine Vinodolske te predstavnike Gradskog društva Crveni križ Crikvenica: ravnateljicu Društva Irenu Gašparović te predsjednika Damira Avdagića.

 

P1070845Gradonačelnik je darivateljima koji su dali krv 75 i više puta uputio čestitke te naglasio kako smatra da je darivanje krvi jedna od aktivnosti koje treba kontinuirano stimulirati i nagrađivati jer ono ima neprocjenjivu vrijednost. Ove je godine za nagradu za životno djelo Grada Crikvenice osobno predložio g. Krešu Dukića, crikveničkog darivatelja koji je krv dao čak 142 puta te najavio da će ga predložiti za istu nagradu i iduće godine. Posebno je čestitao ovogodišnjim jubilarcima, ErvinU Caru, Željku Gašparoviću i Radoslavu Ercegu. Istaknute su i zasluge novoga dobrovoljnog darivatelja na području Grada Crikvenice, g. Slavka Lamperta, koji je krv dao 150 puta, a na području našega grada daruje krv od ove godine.

„Dar koji u svakoj akciji darivanja krvi nesebično poklanjate drugima neprocjenjiv je i ja vam u ime svih građana našega grada zahvaljujem što se redovito odazivate akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje organizira Gradsko društvo Crvenoga križa. Spoznaja da svojim angažmanom doprinosi spašavanju života svakome je čovjeku doista najveće priznanje i nagrada“, istaknuo je gradonačelnik.

 

Na prijam kod gradonačelnika pozvani su bili svi aktivni dobrovoljni darivatelji krvi koji su dali krv 75 i više puta, te članovi „Kluba 100“: Blažić Ladislav (75), Lerga Marinko (75), Brozović Danijel (75), Car Ervin (103), Car Nedeljko (108), Erceg Radoslav (104), Gašparović Željko (105), Jurić Tihomir (106), Jeličić Dubravko (109), Pluščec Josip (109), Udovičić Nikola (109), Hajnić Milorad (110), Vlašiček Darko (114), Mihalić Želimir (115), Tomašić Siniša (118), Lovrić Marijan (123) i Lampert Slavko (150).

Pasivni članovi „Kluba 100“, koji su zbog dobi ili bolesti prestali s aktivnim darivanjem krvi su: Brozičević Miljenko (102), Balas Ivan (119), Barac Marijan (121) i Dukić Krešo (142).

Na prijamu su uzvanici nazdravili vinom iz gradonačelnikovog vinograda te su primili prigodne poklone. Nove članove „Kluba 100“ će, zajedno s dobrovoljnim darivateljima krvi iz cijele Hrvatske, uskoro primiti i predsjednik Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo JosipoviĆ.

Top