×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/oborine
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/oborine

SAM 2817Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenik gradonačelnika Veselko Mutavgjić i pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Stanka Car jutros su se sastali s predstavnicima Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica, GKTD-a „Murvica“ te predstavnicima Hidrelektrane „Vinodol“  na temu prevencije i sanacije posljedica jakog juga i rekordnih oborina koje su sinoć i jutros uzrokovale izlijevanje potoka Dubračine iz korita te povećanje razine mora.

SAM 2826Gradonačelnik je istaknuo najkritičnije točke kod mosta Podbadanj, gdje je voda poplavila prizemlja kuća, te kod romskog naselja. Pod vodom su se našle i Vinodolska i Frankopanska ulica u samome centru Crikvenice. Odmah se reagiralo, te se stanovnicima poplavom zahvaćenih kuća ponudio privremeni smještaj u Hotelu „Kaštel“. Ta mogućnost i dalje ostaje otvorena ukoliko se ukaže potreba.

O situaciji je obaviještena Državna uprava za zaštitu i spašavanje, koja je kontaktirala Hrvatske vode i Vodogradnju. Hidroelektrana „Vinodol“ također je pravovremeno reagirala spustivši snagu protoka vode. Prestanak padalina također je pridonio spuštanju razine Dubračine te je stanje normalizirano. Iako trenutno nema opasnosti od poplave, uz Dubračinu su preventivno postavljene vreće s pijeskom.

Gradonačelnik je sa suradnicima obišao područja kod mosta Podbadanj te romskog naselja koja su najjače bila zahvaćena nevremenom. 

{gallery}oborine{/gallery}

Top