Proslava Dana kruha zapocela je pjesmom skolskog zboraVeć tradicionalno svake godine sredinom listopada u OŠ Vladimira Nazora i Zvonka Cara obilježava se Dan kruha, a cijeli je mjesec u znaku zahvalnosti za plodove zemlje. Kruh i darovi zemlje tema su mnogih nastavnih jedinica, a aulu škole krase crteži plodova zemlje u raznim likovnim tehnikama.

Pano posvecen jabukama u auli OS Vladimira NazoraPosebna svečanost povodom Dana kruha održana je 16. listopada u OŠ Vladimira Nazora, i to uz molitvu i blagoslov koji je za sve učenike i djelatnike škole obavio pater Ante Mrvelj. Simboličnim blagovanjem kruha učenici su zahvalili Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine obdareni.

U školskom holu bila je postavljena izložba kruha i krušnih proizvoda te različitih žitarica. Učitelji i učenici posebno su zahvalni mamama, bakama, nonama, a i ponekom tati, djedu i noniću koji su i ove godine ispekli najfinije slane i slatke krušne poslastice i kolače. OŠ Vladimira Nazora i ovom se prilikom uključila u humanitarni rad te su krušni proizvodi darovani potrebitim, starijim i nemoćnim osobama grada Crikvenice.

Ucenici OS Vladimira Nazora pokazali su svu svoju mastovitost i kreativnost u crtanju jabukaU Područnoj školi Selce OŠ Zvonka Cara, učenici su Dan kruha odlučili posvetiti zrnu, plodu zemlje.

Učenici su učili da se kruh izrađuje s puno ljubavi i da za to treba puno znanja. Svo osnovno znanje o pekarskim proizvodima usvojili su u Pekari u centru mjesta Selca. Tamo su se upoznali s modernim načinima pečenja različitih pekarskih proizvoda.

 

Da to nije uvijek bilo tako, poučili su ih učenici 3. i 4. razreda u svojem malom istraživanju o tome kako se je kruh pekao nekada. Svoje su znanje pokazali i u matematičkim pričama o kruhu, te brzim asocijacijama u obliku nagradnih igara. Već gladni odlučili su kušati svoje vlastite uratke gdje su umiješali vlastite ruke, najbolje recepte svojih baka i mama, koje su uresili sakupljenim jesenskim plodovima. Da zabava bude veća, a kruh ukusniji, umjesto soli, začinili su dan sa malo pjesme i plesa uz starinske plesove i igre . Savijala se bijela vinova loza vinova, a uz nju i flomasteri koji su pokazali različite kompozicije plodova zemlje.

Uz ovakav utorak, kruh je bio sladak, dijete je djetetu pokazalo da može biti dobro, vrijedno, ali i pravi mali pekar.

Dorian Čor, učenik 2. razreda OŠ Zvonka Cara, rekao je na kraju dana: "Par zar već mora završiti najbolji školski dan u mom životu!"

 

Učenici eko-škole Vladimira Nazora tradicionalno su obilježili i Dan jabuka. Mlađi razredi su eko-porukama i stihovima, uz pomoć malih novinara, uredili pano u holu škole.

 

{phocagallery view=category|categoryid=59|limitstart=0|limitcount=0}

Top