×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/dan_ucitelja_2012
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/dan_ucitelja_2012

P1070745Gradonačelnik Damir Rukavina sa suradnicima danas je u Gradskoj vijećnici povodom Dana učitelja primio odgojitelje, učitelje i profesore iz crikveničkog Dječjeg vrtića „Radost“, osnovnih škola Vladimira Nazora i Zvonka Cara te Srednje škole dr. Antuna Barca.

P1070760

Gradonačelnik je najprije primio profesora tehničke kulture u OŠ Zvonka Cara Ivu Tkaleca, koji sa svojom mladom ekipom već godinama postiže vrhunske rezultate na državnom natjecanju „Sigurno u prometu“, a ove godine su na Europskom prvenstvu u Poljskoj, u jakoj konkurenciji od 20 reprezentacija, osvojili odlično 8. mjesto. Osmo mjesto u konkurenciji 20 reprezentacija najbolji je hrvatski rezultat u posljednjih nekoliko godina. Mladi reprezentativci Marta Vukelić i Karlo Jelenović prvaci su Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, a bez poteškoća su svladali i pismene ispite na europskom prvenstvu te zahtjevan poligon. Ravnateljica OŠ Zvonka Cara Desiree Pečaver istaknula je veliki trud koji je cijela ekipa ulagala na pripremama, a prof. Tkalec joj je zahvalio na kvalitetnoj suradnji te stavio naglasak na izuzetan talent mladih reprezentativaca, Marte i Karla.

Profesor Tkalec je primio čestitke i za dodijeljenu županijsku nagradu za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika povodom Svjetskog dana učitelja  te  za državno priznanje „Oskar znanja“ koje mu je dodijelilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za izvrsne rezultate u radu s učenicima u školskoj godini 2011/12.

Uslijedio je prijam za odgojitelje, nastavnike i profesore iz crikveničkih vrtića i škola. Gradonačelnik im je još jednom uputio čestitke povodom Dana učitelja istaknuvši zahtjevnost i odgovornost koju iziskuju poslovi u predškolstvu i školstvu, a kvalitetan rad crikveničkih prosvjetnih djelatnika naročito se očituje u brojnim uspjesima koje crikveničke škole i vrtić kontinuirano postižu na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Gradonačelnik je posebno čestitao dobitnicima ovogodišnjih županijskih nagrada za najboljeg odgojno-obrazovnog djelatnika povodom Svjetskog dana učitelja, koji su dobili profesor Luka Kujundžić, ravnatelj Srednje škole dr. Antuna Barca, i profesor Ivo Tkalec, učitelj tehničke kulture u OŠ Zvonka Cara. Županijsku nagradu za najbolju odgojno-obrazovnu ustanovu dobio je Dječji vrtić „Radost“, čijoj ravnateljici Martini Magaš je gradonačelnik uputio čestitke i zbog šest uzastopnih pobjeda na Olimpijadi dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.

Škola Zvonka Cara ponosi se brojnim uspjesima u protekloj školskoj godini – Ivo Tkalec je osvojio već spomenuto 1. mjesto na državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ u kategoriji djevojčica, u kategoriji dječaka i ekipno 1. mjesto, te 8. mjesto na Europskom natjecanju održanom u Poljskoj

 Pod mentorstvom Marijane Marić Tonković, učenica 5. razreda Ivona Martinović je osvojila  1. mjesto na državnoj smotri LIDRANO 2011. Napisala je novinarski uradak „Posljednje putovanje kruzera Costa Concordia - drugi Titanik“.

Pod mentorstvom Iva Tkaleca i Damira Donadića, učenik 7. razreda Toni Pelić osvojio je 12. Mjesto na Državnom natjecaju iz tehničke kulture (fototehnika).  

Ove godine se i OŠ Vladimira Nazora, koja se ponosi stalnom titulom eko-škole, istaknula na državnim natjecanjima. Škola tako ima državnog prvaka u informatici, Dina Benedettija, a Chiara Horvat je osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju iz njemačkoga jezika. Muška i ženska atletska ekipa 7. i 8. razreda osvojile su drugo mjesto na poluzavršnici Državnog prvenstva u atletici. 

„Imajući u vidu sve navedene uspjehe, možemo ustvrditi da je crikveničko predškolstvo i školstvo na zavidnoj razini i da možemo biti primjer drugim školama na području naše županije, a i šire. Grad Crikvenica, kao osnivač osnovnih škola i vrtića, i nadalje će pratiti i podupirati sve vaše uspjehe. Svake godine nastojimo unaprjeđivati standarde u predškolstvu i školstvu sukladno proračunskim mogućnostima. Ove godine smo tako krenuli i s programom produženog boravka, zadržali smo asistente u nastavi, kreće i dugoočekivana rekonstrukcija škole i vrtića u Jadranovu. Sve su to elementi koji uz vaše znanje, trud i zalaganje čine mozaik uspjeha naših škola i vrtića“, istaknuo je gradonačelnik.

Gradonačelnik je svim nazočnima uručio prigodne poklone, a druženje je ovjekovječeno zajedničkom fotografijom.

{gallery}dan_ucitelja_2012{/gallery}

Top