DSC01591Na području Grada Crikvenice brojnim se aktivnostima, u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Crikvenica, obilježava Dječji tjedan.

Cilj Dječjeg tjedna je promicanje dječjih prava na različitim razinama, s posebnim naglaskom na razumijevanje između djece.

 

DSC01615Jučer su članovi Društva „Naša djeca“ posjetili dječji vrtić, a uz pjesmu, ples i vježbanje, djeca su na poklon dobila lopte i slatkiše.

 

U svim objektima vrtića organizirane su likovne, glazbene i sportske aktivnosti, zabavne igre, predstave i druženja. Najmlađi, jasličarci postavili su izložbu u Gradskoj knjižnici Crikvenica pod nazivom „Rastemo sretni.“ U sklopu akcije „Djeca poručuju odraslima“ djeca će  odraslima dijeliti poruke o pravima djece. 

U petak, 5. listopada, u Područnoj školi Selce, na rasporedu su natjecanja i igre u školskom dvorištu.

 

DSC01602U srijedu, 10. listopada, je u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici predviđen susret djece s gradonačelnikom Damirom Rukavinom. Na susretu će sudjelovati predstavnici vrtića (djeca iz skupine „Ribice“- Jadranovo), osnovnih škola i Društva „Naša djeca“. Nakon susreta s gradonačelnikom, djeca će nastaviti druženje u školskim dvorištima OŠ Vladimira Nazora i Zvonka Cara.

 

Društvo „Naša djeca“ povodom Dječjeg tjedna tradicionalno posjećuje vrtićarce i osnovnoškolce u Jadranovu, Dramlju, Crikvenici i Selcu, a u akciju su uključena i djeca s poteškoćama u razvoju, invaliditetom te djeca koja borave na liječenju u „Thalassotherapiji“.

Top