DSC_5684U subotu je jutarnjim planinarenjem do Kavranove steni i popodnevnom biciklijadom do Selca završio ovogodišnji Europski tjedan kretanja u Crikvenici. Šetnju do Kavranove steni je organiziralo Planinarsko društvo „Strilež“. Uspon je trajao dva sata, a put je vodio preko Ljubavne cestice i gradine Podbadanj. Planinarenje su članovi Ekološke sekcije Osnovne škole Vladimira Nazora iskoristili za sadnju sadnica hrasta medunca koje su sami uzgojili. Na povratku su planinare i šetače na Macelu dočekali članovi Udruge umirovljenika „Sunce“ koji su za sve sudionike pripremili ručak.

DSC_5717Na biciklijadi je sudjelovalo 40-ak biciklista, pod pratnjom članova BK „Crikvenica“. Akciji su se odazvali brojni osnovnoškolci, učenici OŠ Zvonka Cara. Dok su biciklisti vozili prema Selcu, na crikveničkoj Veloj paladi  se pripremao kotlić za sudionike, a kuharsko umijeće u pripremi kotlića su odmjerile ekipe Gradske uprave, GKTD-a „Murvica“, Udruge umirovljenika „Sunce“ i predstavnika mladih. Među sudionicima biciklijade našao se i Chris Gruar, Australac koji biciklom obilazi svijet u humanitarnoj misiji, prikupljajući sredstva za borbu protiv raka (više detalja na www.cycling4cancer.wordpress.com). Nakon prijeđenih 10.000 km, zaustavio se u Crikvenici, gdje se, kaže, oduševio ljepotom krajolika i gostoljubivošću, a organizatori su mu za vrijeme boravka u Crikvenici omogućili besplatan smještaj u Hostelu „Karlovac“ u Selcu. Druženje rekreativaca na Veloj paladi se nastavilo do večernjih sati, a prisutne je zabavio i nastup mažoretkinja iz Klinča Sela i Stubice.

DSC_5810Sva događanja u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja realizirana su u suradnji s Uredom Grada Crikvenice, a foto galerije s događanja bit će objavljene na službenoj internetskoj stranici Grada Crikvenice www.crikvenica.hr .

Top