p1070683U sklopu obilježavanja Europskog tjedna kretanja, Crikvenica je jučer bila u znaku zumba fitnessa, kada se na crikveničkoj Veloj paladi polaznicama tečajeva zumbe iz Crikvenice i Rijeke pridružio i veliki broj zaljubljenika u rekreaciju iz Hrvatske i inozemstva. Na samome početku prezentacije, plesali su i najmlađi, pod vodstvom instruktora Tea Linića. Zumba se plesala do dugo u noć, a za dobru atmosferu pobrinule su se neumorne instruktorice Estera Grgurić, Sanja Cuculić, Andrea Šuvak i Veronika Tomac.

Europski tjedan kretanja nastavio se i danas oslikavanjem Trga Stjepana Radića na temu ekologije, za što su se pobrinuli najmlađi Crikveničani, djeca iz Dječjeg vrtića „Radost“. Na trgu su zaigrali i edukativnu igru "Ozzy Ozon" koju im je darovao Ured Grada Crikvenice.

p1070706Europski tjedan kretanja u Crikvenici završava u subotu, 22. rujna, kada tradicionalno obilježavamo Dan bez automobila. Tim povodom će Šetnica zdravlja biti zatvorena za promet od 14:00 do 19:00 sati.

 

U subotu će članovi Planinarskoga društva „Strilež“ predvoditi uspon na Kavranovu sten (301 m nadmorske visine). Okupljanje je zakazano pred Hotelom „International“, a kreće se u 10:00 h. Preporučuje se čvrsta sportska obuća i vlastita okrepa. Otići će se do Kalvarije, pa Ljubavnom cesticom do gradine Podbadanj, vidikovca, lokvice i vrha Kavranove stene. U povratku, kraća tura vodi preko Sopaljske ulice, a duža preko Poljica. Šetnja traje oko 3 ili 4:30 sata. Za sve sudionike, Udruga umirovljenika „Sunce“ pripremit će ručak na Macelu.

 

p1070707U 16:00 h krenut će biciklijada s Trga Stjepana Radića do bazena Hotela „Varaždin“ u Selcu uz pratnju biciklista iz Biciklističkog kluba „Crikvenica“. Na Trgu Stjepana Radića u isto će vrijeme umirovljenici iz Udruge „Sunce“, predstavnici Grada Crikvenice, GKTD-a „Murvica“ i mladih pripremati kotlić za sve sudionike. Bit će ponuđeni i kolači, a druženje rekreativaca će popratiti zabavni program uz nastup mažoretkinja iz Klinča Sela kod Jastrebarskog.

Top