dsc01258Jučerašnji dan u sklopu Europskoga tjedna kretanja obilježila je zanimljiva prezentacija ronjenja. Ronilački centar „Mihurić“ su jučer posjetila djeca iz područne škole i vrtića u Selcu gdje im je instruktorica ronjenja Tamara Kalanj najprije objasnila pravila ronjenja u teoriji, a kako to izgleda u praksi im je na licu mjesta demonstrirao njihov vršnjak Rene Kaliman koji je s prijateljem Lukom Đipalom uspješno završio Školu ronjenja za juniore. Djeca su razgledala i ronilačku opremu, a nakon Reneovog urona, mnogi su poželjeli i sami postati ronioci. Prvi tečaj djeca mogu proći s deset godina, no preferira se početi roniti s navršenih 12 godina. U Centru „Mihurić“ postoji program „Probni uron“ za djecu kroz koji djeca s malim bocama rone do dubine od dva metra. Nakon tečaja, djeca dobivaju iskaznice junior ronioca i mogu roniti do 12 metara u pratnji roditelja ako je ronioc ili u pratnji nekog tko je ronioc, objasnila je direktorica Centra »Mihurić« Maggy Car. 

Europski tjedan kretanja nastavljen je danas jutarnjim vježbanjem osnovnoškolaca i vrtićaraca na otvorenom, a u 18:00 h na Trgu Stjepana Radića počinje dinamična prezentacija zumba fitnessa koju vode licencirani instruktori s područja Crikvenice i Rijeke. Pozivamo sve zainteresirane da večeras dođu i rasplešu Trg Stjepana Radića uz vesele latino ritmove.

Sutra (petak, 21. 09. 2012.) će u 10:00 sati u sklopu akcije „Veseli, šareni pločnik“ djeca iz Dječjeg vrtića „Radost“ u pratnji svojih odgojiteljica oslikavati Trg Stjepana Radića kredama u boji na temu zaštite okoliša.
   

Top