U petak je u Gradskoj vijećnici svečano potpisan Sporazum o suradnji između Grada Crikvenice i slovenske Općine Kidričevo. U lipnju ove godine je prijateljstvo između lokalnih samouprava svečano formalizirano i u Kidričevu povodom Dana Općine.

Na samome početku svečanosti, mješoviti zbor KUD-a „Neven“ iz Selca je otpjevao himne Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Uslijedila su obraćanja čelnika Grada Crikvenice i Općine Kidričevo, Damira Rukavine i Antona Leskovara.  Istaknuli su kako je, na inicijativu umirovljenika iz Crikvenice i Kidričeva, prijateljstvo započelo još prije nekoliko godina, a suradnja se uspješno proširila i na razinu lokalne samouprave te je u lipnju ove godine Grad Crikvenica u Kidričevu predstavio svoju turističku ponudu, kulturno-povijesnu i folklornu baštinu.  Grad Crikvenica i Općina Kidričevo uspostavili su i suradnju na gospodarskom planu nedavnom kandidaturom zajedničkoga projekta za financiranje iz programa IPA Europske unije.. Gradovi prijatelji će i ubuduće surađivati na zajedničkim projektima za kandidiranje za europske fondove, što će omogućiti značajne investicije na gospodarskom planu, a realizirat će se i kulturne i sportske razmjene.

Nakon svečanosti u Gradskoj vijećnici, slavlje se nastavilo na Trgu Stjepana Radića, gdje su gosti iz Kidričeva pripremili bogat folklorni program i prezentaciju gastronomske ponude.

Top